Nya undersökningen visar att 3 av 4 svenskar väljer Stockholm trots terrorattentatet

Fredagen den 7 april inträffade det som inte får hända. En man kapade en lastbil och begavs sig in på en vansinnesfärd genom Drottninggatan med syfte att döda och skada så många som möjligt i terrors tecken.

När röken lagt sig hade fyra människor mist livet, var av ett barn, och 15 personer skadades.

Det var inte första terrorattentat i Sverige men många ser det nog som ett skifte – den internationella terrorn har kommit till Sverige på allvar.

Men trots de mörka krafternas försök att skada vår demokrati svarade stockholmarna och Sverige med det motsatta. Vi blev inte rädda, istället öppnade vi våra hjärtan och våra hem och tog hand om varandra och visade att ljuset är större än mörkret.

Nu visar också en ny undersökning som Newsner gjort i samarbete med Yougov att vi tillsammans har avväpnat terroristernas alla starkaste vapen – skräcken.

Vi frågade övriga landet utanför Stockholm om terrorattentatet hade ändrat svenskarnas inställning till att besöka staden och hela 75 procent – en stor majoritet – svarade att terrorn inte hade ändrat deras inställning till staden.

20 procent säger att de är mindre benägna att besöka staden, 2 procent säger att de är mer benägna att besöka Stockholm och 4 procent uppger att de inte har en åsikt.

© Provided by Nyheter365

Jag är otroligt glad över alla svenskar som vågar visa att terron inte kan vinna. Var med och dela den här artikeln och sprid kärleken!

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 11-13 april 2017 har sammanlagt 1002 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Publicerad av Newsner, gilla gärna