Nya uppgifter: 12-åriga flickan som sköts till döds vid bensinmack var ute med hunden

Under natten mot söndag sköts en 12-årig flicka i Norsborg i Botkyrka. Enligt uppgifter till SVT Nyheter var flickan ute med hunden när skjutningen inträffade, rapporterar SVT Nyheter.

Det var natten mot söndag, klockan 03.30 som polisen fick larm om smällar vid en bensinmack i Norsborg, Botkyrka.

På plats hittades en skottskadad flicka som fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Det hela har rört sig om en drive by-skjutning där flickan inte var den egentliga måltavlan, rapporterar Expressen.

Var ute med hunden

Enligt uppgifter till SVT var flickan ute med hunden och skulle åka och bada med vänner dagen efter.

– Risken för att en ”tredje man” drabbas av det här är fortfarande väldigt låg i ett land som Sverige, säger Ardavan Khoshnood, specialistläkare i akutsjukvård och kriminolog.

– Däremot har det ökat något de senaste åren.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna, skriver SVT Nyheter.

– Vi uttalar oss inte om det. Generellt sett har den här typen av skjutningar kopplingar till kriminella nätverk, men vi går inte in på hur det är i just det här fallet, säger Palle Nilsson till SVT Nyheter.

Foto: Ali Lorestani/TT /Naina Helén Jåma/TT

Nu har teknisk bevisning samlats in och flera personer har kallats in till förhör. Enligt SVT är polisen särskilt intresserad av en vit bil av kombimodell och uppmanar att de personer som har uppgifter om detta ska kontakta polisen.

I helgen upprättades en minnesplats vid bensinstationen på Sant Botvids väg 3 av kommunen, som också öppnat en stödtelefonlinje på numret 08-53061630.

Under måndagseftermiddagen kommer Ljusets kyrka i Hallunda hålla öppet för samtal och stöd med anledning av händelsen, rapporterar SVT.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);