Nyamko Sabuni: Liberalerna ska ha statsministerposten

Nyamko Sabuni blev i somras ny partiledare för Liberalerna.

Och hon har långtgående planer.

– Till syvende och sist handlar det om att man vill ha regeringsmakten. Till syvende och sist handlar det om att Liberalerna ska inneha statsministerposten, säger hon i TV4:s ”Malou efter tio”

I juni valdes Nyamko Sabuni till ny partiledare för Liberalerna. Valet verkade tilltala väljarna då 22 procent uppgav i Novus juli-mätning att de hyser ett ganska stort eller mycket stort förtroende för henne. Men i senaste mätningen hade siffran sjunkit till 11 procent. Samtidigt i väljarundersökningar balanserar Liberalerna runt riksdagsspärren.

Nyamko Sabuni har dock långtgående planer för sitt parti.

FOTO: Youtube/TV4

Nyamko Sabuni om statsministerposten: Bara så man kan påverka politiken mer

– Nu sitter vi i den här konstellationen, det här samarbetet med regeringen, med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vi kommer försöka få in delar av politik som vi tycker är viktigt inom ramen för budgetsamarbetet, säger Nyamko Sabuni och fortsätter:

Nuvarande statsminister Stefan Löfven i samband med riksdagens öppnande 2019.
Foto: Henrik Montgomery / TT

– Men till syvende och sist handlar det om att man vill ha regeringsmakten. Till syvende och sist handlar det om att Liberalerna ska inneha statsministerposten. Det är bara så man kan påverka politiken mer än vad vi kan göra idag, som ett litet samarbetsparti.

Maloy von Sievers konstaterar att det är en lång resa med tanke på att Liberalerna ligger på 4,2 procent i dagsläget.

– Det är många och nya generationer. Det är en lång resa, vi påbörjar den nu, svarar Nyamko Sabuni.

Vad tycker du om det här? Dela för att säga din åsikt.