Nytt bråk hotar släcka 10 tv-kanaler – så vet du om du drabbas

Förhandlingarna mellan Telia och Discovery Networks har kört fast.

Nu riskerar Telias kunder att snuvas på 10 tv-kanaler.

– Det är såklart en jättetråkig situation, skriver Telia på sin hemsida.

Telia förhandlar just nu om ett nytt tv-avtal med en av sina leverantörer, Discovery Networks. Men eftersom de båda parterna fortfarande inte har kommit överens om delar i avtalet, riskerar flera kanaler nu att släckas för Telias kunder.

De kanaler som kan komma att påverkas är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery, Discovery ID, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Animal Planet och Discovery Science. Redan den 3 mars kan de försvinna ur tablån.

– Om vi inte kommer överens finns det tyvärr risk för att vi inte längre får sända vissa kanaler från och med den 3 mars, skriver Telia på sin hemsida.

Om en överenskommelse inte nås innan den 3 mars, kommer kunderna att ersättas med tillfälliga tv-kanaler. Vilka kanaler det blir beror på vilket tv-paket man har i sitt utbud.

telia
SOLNA 20181019 Telias huvudkontoret i Solna. Foto: Hanna Franzén / TT

Kanalerna kan försvinna 3 mars

Telia meddelar vidare att de inte kan gå in på detaljer om avtalet, eller vad konflikten beror på.

– Det som föreslås nu skulle försämra valmöjligheterna för dig att ta del av visst innehåll, något vi givetvis inte kan acceptera. Vi fortsätter att diskutera och hoppas enas om rimliga villkor, skriver Telia på sin hemsida.

Discovery Networks menar att de vill fortsätta samarbetet med Telia och att de hoppas komma överens. Om inte så välkomnar de kunderna till Dplay eller andra leverantörer.

– Om de trots allt bestämmer sig för att ta bort våra kanaler och vårt innehåll välkomnar vi Telias kunder till vår streamingtjänst Dplay eller till andra tv-leverantörer som vi nu har långsiktiga avtal med, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery Sweden, till Aftonbladet.

Vad har du att säga om detta? Lämna gärna en kommentar.

fjärrkontroll
Foto: Fredrik Sandberg / TT