Obama i tårar när han hyllar sin fru under avskedstalet i natt

Efter åtta år som president tog Obama i natt farväl till det amerikanska folket. I arenan McCormack Place hade nästan 20 000 människor samlats för att ta farväl – och Obama själv rördes till tårar under det känslosamma talet.

Publiken kunde inte sluta applådera när Obama kom ut på scenen för att hålla sitt sista tal som president. Han hann inte säga många ord innan publiken började skrika ”fyra till år, fyra till år”.

Att Obama skulle sitta som president i fyra år till är dock inte möjligt – eftersom det är emot de konstitutionella lagarna.

Under sitt tal passade Obama på att hylla olika människor som hjälpt honom under hans tid som president. Han talade även om alla de vanliga människor han mött.

– Ni fick mig att vara ärlig, inspirerad och höll mig i gång. Varje dag har jag lärt mig från er. Ni gjorde mig till en bättre president och en bättre man, sa han.

Men när Obama började tala om sin familj i slutet av talet så brast det. Men tårfyllda ögon sa han att hans fru, Michelle Obama, inte bara var hans fru – utan hans bästa vän de senaste 25 åren.

– Du tog en roll som du inte bett om men du tog dig an den med värdighet och stil och gjorde den till din egen. Du gjorde Vita huset till en plats som tillhör alla. Du har varit en förebild. Du har gjort mig stolt och du gjorde vår nation stolt.

Till sina döttrar sa han:

– Av allt jag gjort i mitt liv är jag mest stolt över att vara er pappa.

Som en sista hälsning innan Obama lämnade scenen gjorde han en ny variant på sin kampanjslogan ”yes, we can” och sa:

– Yes, we can. Yes, we did.

Här nedan kan du se en bit av talet.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.