Över 100 poliser har slutat på grund av usla löner och dåliga arbetsvillkor.

Poliser över hela landet har startat ett upprop för att få till en förbättring av sina arbetsvillkor och för att försöka få upp sina löner. Med uppropet vill de också uppmärksamma svenska folket om sin situation. De vill att vi ska förstå hur illa det är. Men de usla arbetsvillkoren har redan nu fått konsekvenser inom den svenska poliskåren – under de senaste två månaderna har över 100 poliser sagt upp sig.

Aftonbladet skriver att under augusti och september slutade 57 poliser och 68 gick i förtidspension – och siffrorna ska ha ökat sedan dess.

Magnus Nyström, som slutar polis efter åtta år, säger att den låga bemannningen har inneburit stress och press som fått honom att tappa suget. Och Magnus är bara 36 år. Han känner att det i förlängningen blir lidande för Sveriges medborgare och att poliser över hela landet nu visar sitt missnöje.
– Det är en stor känsla av frustration och otillräcklighet som gör att man tappar sugen, säger han till Aftonbladet.

Newsner står på polisens sida i frågan och tycker att de förtjänar betydligt bättre med tanke på hur oerhört viktiga de är för oss. Dela gärna vidare om du håller med och vill se en förändring.