Ordningsvakten Jeanette skriver starkt inlägg efter allt hat – här är orden som delas av tusentals

Det var i förra veckan som ett gripande av en gravid kvinna i tunnelbanan väckte starka känslor på Facebook.

Då avvisades hon av två ordningsvakter i tunnelbanan. Anledningen? Enligt polisen så uppstod bråk när en kvinna skulle avvisas från tåget under en biljettkontroll. Ordningsvakterna stängdes sedan av i väntan på utredning, rapporterar bland annat TV4.

Att ordningsvakter får mycket hat är inte någonting nytt fenomen – samtidigt som de kanske inte alltid får lika mycket hyllningar i sociala medier när de gör någonting bra.

Det var just därför som tv-profilen Jeanette Höglund, grundare av organisationen ”Vid din sida” som bekämpar hemlöshet i Stockholm, valde att göra något åt det.

I ett Facebook-inlägg som delats av tusentals skriver hon om sin kollega – tunnelbanevakten Fredrick Davidsson. Han räddade livet på en ettårig pojke som hade fått hjärtstopp i tunnelbanan – och nu hyllas han som den hjälte han är.

Det var efter detta ingripande som ordningsvakterna stängdes av.

Foto: Instagram / action4humanity_se

Nu vill Jeanette, känd från Kanal 5:s program ”Tunnelbanan”, visa på vilket fantastiskt jobb ordningsvakter också gör! Här kan man läsa Jeanettes inlägg i sin helhet: (texten fortsätter efter bilden)

Det florerar ju väldigt mycket HAT nu om oss ordningsvakter och det är väldigt tråkigt och sorgligt, men för att bjuda…

Posted by Jeanette Höglund on Monday, 4 February 2019

”Det florerar ju väldigt mycket HAT nu om oss ordningsvakter och det är väldigt tråkigt och sorgligt, men för att bjuda in till kärlek så ringde min kollega fredric Davidsson och va så glad och varm nyss för han hade precis gjort hjärt och lungräddning på en liten 1 årig pojke som hade fått hjärtstopp och fick i gång honom där och då i tunnelbanan ❤️❤️ Fredric du är kung och du är grym på sjukvård och utan oss ordningsvakter som oftast är först på plats så skulle det inte funka i tunnelbanan så det så
Du räddade precis ett liv Fredric och i min bok är du en hjälte ❤️❤️❤️ Stolt att ha kollegor som finns där för er. 

Men antar att detta inte är lika roligt att sprida som hatet !!!!! Mycket märkligt? Folk gillar att sprida skit och okunskap speciellt när dom inte var på plats själva …..
Jag va inte där så därför håller jag igen kakhålet.”

Nu DELAR vi vidare för att hylla Fredrick för hans fantastiska insats!