Otäcka olyckan – nu berättar 107-åriga Dagny Carlsson: ”Jag kunde dött”

Sveriges äldsta influenser och bloggare, Dagny Carlsson, var med om en olycka i trafiken i vintras.

Nu ser hon ut att vara på benen igen, men hon upplever att sommaren är lite ensam för henne.

Det var i januari som 107-åriga Dagny Carlsson fick uppsöka sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil på ett övergångsställe. Det måste ha varit en skräckinjagande upplevelse och man vet aldrig när det kan gå riktigt illa.

– Jag hade verkligen änglavakt. Jag kunde dött på kuppen när bilen körde på mig, säger Dagny Carlsson till Aftonbladet.

Gav falska personuppgifter och stack

Bilen kördes av en ung kvinna som enligt Dagny Carlsson själv, ska ha suttit med telefonen medan hon körde. Väl vid platsen ska kvinnan ha givit Dagny falska personuppgifter och sedan stuckit från platsen. Hur kan någon göra så mot någon man har kört på?

Men tur är att Dagny i dag, 7 månader efter olyckan, känner sig hyfsat pigg trots sin ålder. Hon har ett ärr i pannan och ett finger som spökar emellanåt, men annars ska allt vara lugnt.

Kvinnan uppsökte Dagny och grät

En dag knackade det där emot på Dagnys dörr. Tro det eller ej men det var den unga kvinnan som hade kört på henne som stod i dörröppning. Hon grät, men bad aldrig om ursäkt, enligt Dagny.

– Hon bad inte om ursäkt, hon stod utanför dörren och storgrät. Hon bara grät och grät, det gick inte få ett vettigt ord ur henne så jag sa till henne att gå hem. Det är ingen mening att stå där och böla om h

on inte kan be om ursäkt, säger Dagny Carlsson till Aftonbladet.

”Man är alldeles ensam”

Nu under sommaren har Dagny inte jättemycket planer. Hon menar att det har varit lite ensamt för henne.

– Man är alldeles ensam och alla andra är på semester. Ingenting händer. Men i september ska jag åka till Ungern. Det blir skönt att komma bort litegrann och få sällskap, säger Dagny Carlsson.

I Ungern ska hon njuta av de varma källorna som man kan bada i, tillsammans med sin syster och systerdotter. Ungern är ett land hon vart i förut, så den här resan borde bli bra.

Här berättar Dagny Carlsson om livet som bloggare:

Fina Dagny! Nu sprider vi detta vidare för att önska henne en härlig semester med gott sällskap!