Otäcka upptäckten på badplatsen – livsfarliga spjut fastkilade under ytan: ”Förjävligt”

Det finns mycket ondska i världen, men den värsta sorten är ändå när människor har för avsikt att skada andra helt oskyldiga människor.

Tyvärr läser vi varje år om hur farliga föremål placerats under vattenytan för att skada andra. Nu har det hänt igen – den här gången i Dalarna.

Sedan onsdag morgon har ett inlägg spridit sig på Facebook gällande vassa föremål som placerats på sjöbotten vid Hosjöstrand i Falun.

Enligt inlägget har någon eller några fyllt ett par petflaskor med sand och grus och limmat fast långa träspjut vid flaskans öppning.

https://www.facebook.com/groups/380818948922300/posts/1527212364282947/?cft[0]=AZVYwYZbUq9LQr-ZBE_ZzZoboaCfNYMBETewHxUDSM4rKOzLoW9bMUcK8CzBRz6bCnhEyluy3aK-HPKnGcXjNv3jLHB5i5prgi2tlHICKe6AyQN1gZ1HJ5D–w_xfAcii87sAUNQpPgdP_H3Wbic39AU&tn=%2CO%2CP-R

Därefter har man placerat spjuten på botten, bara någon decimeter från vattenytan, och väntat på att någon ska göra sig riktigt illa.

Sabotaget på stranden hade kunnat bli rena katastrofen men som tur var hittades föremålen innan någon hann skadas.

Polisen har tagit emot en anmälan

Inläggen har fått stor spridning i sociala medier och folk är oroliga över att det ska ske igen.

”Sätt upp övervakningskamera. Borde finnas någon som vågar gå emot alla förbud. Det här gäller liv”, skriver en person i kommentarerna.

”Blir rädd för mänskligheten”, skriver en annan.

”Men usch! Hört om pålar i vatten vid bryggor när jag var barn. Har inte vågat hoppa från en brygga sedan dess. Absolut livsfarligt! 🤬, skriver en tredje.

”Fördjävligt va är det för idioter som gör detta 😡, skriver en fjärde.

Foto: TT/Facebook

En annan tipsar alla att ta sig en titt på botten innan man kastar sig i vattnet.

”Ett tips är att alltid kolla runt bryggorna innan man hoppar i eftersom sånt här tyvärr inte är ovanligt”, skriver en bland kommentarerna.

Polisen meddelar att de upprättat en anmälan och att ärendet under dagen tilldelats en handläggare.

Dela gärna artikeln så att fler tar del av varningen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required