Över 2 miljoner kronor har samlats in – till döde polismannens familj: ”Tårarna är stora”

Över 2 miljoner kronor. Så mycket har samlats in till polismannens efterlevande.

”Hela svenska folket är i stor sorg och tankarna är hos de närmast anhöriga”, skriver Blåljus I Samverkan som står för insamlingen.

Hela Sverige har deltagit i sorgearbetet efter att en polisman sköts till döds i Biskopsgården på onsdagskvällen.

På flera platser runt om i landet fortsätter blomsterhaven att växa och i fredags startades en insamling till förmån för familjen till polisen som sköts till döds, rapporterar Aftonbladet.

Flera organisationer går ihop

Enligt Aftonbladet är det flera organisationer som gått ihop och startat insamlingen. Bland annat R.A.P.S, Räddningstjänst, ambulans, polis och SOS, och Thin Blue Line Sweden.

INSAMLING Som alla säkert vet så blev en Polis och kollega skjuten till döds Onsdagen den 30 Juni 2021. Hela svenska…

Posted by Blåljus i Samverkan on Friday, July 2, 2021

På bara fyra timmar hade insamlingen dragit in hela 500 000 kronor. Timmar senare hade insamling nått en miljon kronor.

”Tårarna är stora som Blåljuskollega. Vi inom Polis, Ambulans och Räddningstjänst blir utsatta dagligen och det värmer oerhört med ert engagemang. Nu har vi passerat miljonen! ♥️💙🤍, skrev polisen i kommentarerna när miljonen hade nåtts.

Uppe i över 2 miljoner kronor

I skrivande stund är insamlingen uppe i över två miljoner kronor. Och människor fortsätter fortfarande att skicka in pengar för att visa sitt stöd.

Tidigare har flera enskilda organisationer samlat in pengar. Men då flera tyckte att aktionen var viktig ville de slå samman.

– Idén kom från samtliga organisationer, det föll sig naturligt att gå ihop. Alla känner att det här är en av de viktigaste aktionerna som vi har gjort i modern tid, säger Patrik Nordgren, administratör för R.A.P.S.helskärm

En självklarhet att bidra

Insamlingen har tagits emot väl. Flera påpekar att pengar är en klen tröst i den stora sorg som polismannens nära och kära upplever just nu, men hoppas att insamlingen ska bli ett ljus i mörkret när allt kommer omkring.

Foto: Björn Larsson Rosvall, TT/ Facebook

”Finns inga pengar eller annat i världen som kan lätta på den sorgen som drabbade hans familj, men bidrar mer än gärna med en slant”, skriver en person.

”Aldrig känts mer motiverat att bidra – en självklarhet 💙, skriver en annan.

Sedan i fredags har mins två ytterligare insamlingar startats, rapporterar Göteborgs-Posten.

Våra tankar går till polismannens familj, anhöriga och nära och kära. Vila i frid.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required