Över en halv miljon stöttar bensinupproret – nu bjuds de in till riksdagen

De rekordhöga bensinpriserna fortsätter att stiga, vilket fick två initiativtagare att starta gruppen ”Bensinupproret 2.0” på Facebook, där de samlar anhängare som tillsammans vill protestera.

På bara några dagar har gruppen fått över en halv miljon medlemmar, vilket gjort att gruppens budskap synts och hörts i media.

Nu har riksdagen fått nys om gruppen, och därför bjudit in representanter på torsdag nästa vecka, det rapporterar Metro.

 

 

Ilskan mot de höjda bensinpriserna, enade tusentals protestanter i gruppen ”Bensinupproret 2.0”, som grundades med målsättningen att stoppa höjningarna innan priserna uppgår till 17 kronor litern.

Tänker på äldre som har låg pension

De dyra priserna slår hårdast mot de som är beroende av bil i sin vardag, vilket ledde till stort engagemang.

– Det är inte långa sträckor, men när allt ska gå ihop blir det ett par mil per dag. När det är två personer som kör ökar ju bränsleförbrukningen, säger Angelina Blohm Bokenhielm till Newsner då.

– Det känns väldigt surt kring priset. Mina tankar går till de äldre människorna som har en väldigt skraplig pension, som knappt går runt. Sen ska de tanka sina bilar också. De måste ta sig till sina läkarbesök, de är inte mer än människor också. Villkoren är inte lika för alla, fortsatte hon.

Bjuds in till riksdagen

Nu har riksdagen uppmärksammat gruppen, och bjudit in representanter att gästa dem nästa torsdag.

– Vi vill ha ett pris som mer liknar resten av EU. Med all respekt för klimatet så är Sverige bland de främsta länderna när det gäller miljöpolitik. Vi är bland de bästa i världen på att återvinna och vi sopsorterar otroligt bra. Men Sverige står för en mycket liten del av hela världens utsläpp, säger Peder Blohm Bokenhielm till DN.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.