Pappan efterlyser gravida frun och deras 2 barn – då upptäcker polisen detaljen som avslöjar det ofattbara

Att inse att en familjemedlem försvunnit spårlöst är en oro och chock som jag inte ens önskar min värsta fiende.

Men tänk dig att din gravida hustru och 2 av era små döttrar plötsligt bara är borta?

Det var som hände 33-årige pappan Chris Watts, i alla fall enligt honom själv.

Pappan vädjade i tv efter sin familj och hela USA följde dramat. Men den tragiska sanningen skulle snart komma upp till ytan.

Det var i måndags som mamman Shanann och de två döttrarna, Bella, 4, och Celeste, 3, anmäldes försvunna.

Shanann Watts var gravid i fjärde månaden och hade kommit hem från en affärsresa vid två-tiden på söndagsnatten, efter att flyget blivit försenat.

Facebook

En kollega och vittne ska ha sett Shanann kliva in genom dörren, skriver CNN. Kollegan och Shanann planerade att ses under måndagen.

Men när hon inte dök upp på jobbet senare på dagen – och dessutom inte kom på ett planerat läkarbesök – blev kollegan orolig.

FBI kopplades snart in i sökandet när det visade sig att tvåbarnsmamman och hennes döttrarna var borta.

Under onsdagen gick maken och flickornas pappa, Chris Watts, ut i nationell tv och vädjade.

Facebook

”Det är som en mardröm jag inte kan vakna upp ifrån”, sa pappan och fortsatte:

”När jag kom hem i går var det som en spökstad. Hon var inte där. Barnen var inte där. Jag har ingen aning vart de har tagit vägen”.

Hela tiden påpekade pappan om hur mycket han saknade sin familj och hur ensamt det kändes i familjens hus när barnen inte var där.

Samtidigt pågick utredningen och letande efter trion.

Polisen förbryllade efter detaljen

Det fanns inga tecken på strid eller våld i hemmet, men några saker förbryllade poliserna.

Bland annat låg Shananns mobil och plånbok fortfarande kvar hemma. På uppfarten stod hennes bil fortfarande parkerad.

Polisen upptäckte också att ingen rört döttrarnas mediciner, skriver USA Today. Skulle mamma försvunnit självmant med sina barn skulle hon aldrig ha glömt deras mediciner, resonerade polisen.

I förhör och tv-intervjuer började Chris berätta mer om natten när Shanann kom hem. Enligt pappan hade de haft ett långt samtal på söndagsnatten, ett samtal som Chris beskrev som ett ”känslofyllt samtal”.

På onsdagskvällen kom ett genombrott i polisens utredning.

Vid 23.30-tiden på onsdagskvällen greps Chris i sitt hem och nu verkade det som att pappan gav ut – lögnerna höll inte längre.

Enligt Shanann familj erkände pappan att han dödat sin gravida fru och deras två barn. Han berättade också var poliserna kunde hitta kropparna.

Austin Humphreys / Twitter

Mamman hittades i närheten av pappans förra arbetsplats och barnen låg inte långt därifrån. Enligt åklagaren mördades de i sitt hem.

I nuläget är det ingen utom Chris som vet vad som utlöste tragedin, men han kommer sannolikt sitt i fängelse för resten av sitt liv.

”Hur hemskt det än är, vår roll nu är att göra allt för att undersöka exakt vad som har hänt”, säger John Camper, chef för the Colorado Bureau of Investigation.