Pappan hittade bäbisen oskadd efter 22 timmar. Nu sprids bilden över hela världen som en löpeld.

Tusentals har avlidit och miljoner är i desperat behov av mat och vård efter jordbävningen i Nepal i helgen. Men mitt i allt det tragiska finns det en solskenshistoria också. Historien om mirakelpojken Sonit sprids nu i medier världen över.

Efter jordbävningen saknades fyra månader gamla Sonit Awal. Hans pappa Shyam letade febrilt efter sin lilla son i rasmassorna efter familjens hem.

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-3

Soldater hjälpte pappan att leta men det verkade till en början vara hopplöst att hitta pojken. När kvällen kom lämnade de platsen och lovade att komma tillbaka nästa morgon.

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-6

Men så hörde pappan plötligt gråt från rasmassorna. Hans son levde, och han fanns någonstans där under allt bråte! Nu påbörjades arbetet med att gräva fram pojken.

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-7

22 timmar efter att huset hade rasat fick de äntligen ut honom. Helt oskadd!

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-8

Sonit hade en otrolig tur. Huset hade fallit över honom på ett sådant sätt så att han fortfarande kunde andras, och utan att några tunga delar hade träffat honom.

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-10
four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-12

Tyvärr hade alla inte lika stor tur som lilla Sonit Awal. Nepals regering har sagt att man fruktar att så många som 10 000 kan ha dött i jordbävningen.

four-month-baby-rescued-earthquake-kathmandu-nepal-13

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.