Pappan kan inte gå efter smitningsolyckan – nekas ersättning och tvingas jobba

En pappa vars ben krossades i en smitningsolycka kan inte gå på grund av en stor metallställning runt benet, ändå anses han vara ”i skick för att arbeta” på sitt fabriksjobb.

”Jag har arbetat i hela mitt liv, och betalat all min skatt, så jag känner att jag borde tas om hand nu”, säger pappan Stuart Hill till The Lancashire Post.

 

Stuart Hill förlorade hela fem centimeter av sitt ben i en omfattande operation efter en otäck smitningsolycka. Efter det har han tvingats bära en tung metallställning som håller benet på plats.

Stuart kan inte gå ordentligt, och berättar att han inte hade klarat vardagen om det inte vore för hans sambo som hjälper honom, samtidigt som hon arbetar heltid för att dra in pengar till de båda.

”Jag går på anti-depressiv”

Men trots svårigheterna anser Jobb- och pensionsmyndigheten i England att Stuart kan gå tillbaka till sitt jobb på fabriken, därför nekar de honom ersättning.

”Dom säger att jag är kapabel till att arbeta. Jag vet inte vem jag ska vända mig till. Jag går på anti-depressiv.”, berättar Stuart för The Lancashire Post.

”Jag lever av min partner. Hon arbetar heltid, vilket är tur, eftersom jag bor i hennes hus. Det kom som en blixt från klar himmel. De kallade mig för en uppgift trots att ingenting förändrats. Ställningen måste vara på i åtminstone sex månader till, och det vet de mycket väl. Det är chockerande”, säger Stuart.

Anses kunna arbeta

Sedan 8e april får Stuart inte längre ersättning av Jobb- och pensionsmyndigheten i England, då de anser att han kan arbeta, även om han inte gör exakt samma arbetsuppgifter som innan.

”Detta beror på att vi bedömer att din arbetsförmåga visar att du kan ha funktionshinder, sjukdom eller hälsoförhållanden, men du är ändå kapabel att göra lite arbete.

OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.