Pappan om sorgen efter Tova, 19: ”Älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort”

19-åriga Tova Moberg försvann i lördags natt i Hudiksvallsområdet och ett stort sökningspådrag inleddes. Natten till tisdag hittades en kropp i en sjö i närheten av gården där hon ska ha befunnit sig på kvällen. Kammaråklagaren Christer Sammens bekräftar nu att det är Tova man hittat.

Nu skriver Tovas pappa om sorgen efter dottern.

”Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta.”

Nu sluter tusentals svenskar upp för att stötta Tovas familj.

Jakten på försvunna Tova Moberg har pågått sedan natten till söndag då hon senaste sågs i Hudiksvallsområdet. Under måndagen satte man in helikoptrar i sökandet, samtidigt som polisen gick ut med en vädjan till allmänheten om att lämna tips om de sett eller hört något. 

Under tisdagsmorgonen meddelade polisen att de funnit en död kropp i samma område som Tova setts senast, och nu har kammaråklagare Christer Sammens bekräftar för Aftonbladet att det är Tova man hittat.

Foto: Mats Andersson / TT

Tovas pappa berättar om sorgen i ett offentligt inlägg på sin facebooksida.

”Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta. Livet måste ju gå vidare men jag vet inte hur. Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort”, skriver pappan på Facebook.

Över 30 000 människor har visat sitt stöd på inlägget, som i skrivande stund har 15 000 kommentarer.

”Så fruktansvärt hemskt att höra detta idag.. Det finns inga ord men ni ska veta att jag tänker på er familj och hoppas ni kan finna frid i denna hemska tragedi” skriver en person under inlägget.

Tre män i 20-årsåldern sitter nu anhållna, misstänkta för mordet på Tova Moberg. En av de anhållna var bekant med Tova och polisanmäldes redan i mars i år, misstänkt för att ha misshandlat henne, skriver Aftonbladet.

Det som har hänt är otroligt sorgligt och våra tankar går till alla anhöriga.

Vila i frid, Tova.

Publicerad av Newsner familj