Par på permobil misshandlades av 20-åring – med deras egen krycka: ”Svingade den mot mitt huvud”

Ett par på permobil stoppades av en 20-åring som knuffade av mannen från permobilen och ned på backen.

20-åringen tog kvinnans krycka och slog mot mannen, men när kvinnan skulle avfärda misshandel blev hon utsatt istället.

– ”NN” slår henne med kryckan, säkert 15 slag. Kryckan var helt skev. Jag såg hur det rann blod i ansiktet på henne, säger maken i förhör enligt Göteborgsposten.

Det var i juni som ett par kom på sin permobil för att åka och handla i Ale kommun i Västra Götaland. Påväg till affären träffade de ett killgäng som de kände till sedan tidigare.

Mötet ska ha urartat sig i ett tjafs och senare ska en av killarna ha puttat ned mannen från permobilen. När mannen sträckte sig efter sin frus krycka för att försvara sig med, tog 20-årige killen kryckan och började misshandla honom.

”Ska du slå ihjäl min man?”

Kvinnan försökte avfärda misshandeln och få 20-åringen att sluta. Men då ska våldet ha riktats mot henne istället.

– ”Vad fan håller du på med, ska du slå ihjäl min man?”, sa jag. Då tog NN kryckan med båda händerna och svingade den mot mitt huvud. Sedan minns jag inte så mycket mer, säger kvinnan enligt Göteborgsposten.

”Rann blod i ansiktet”

Maken vittnade misshandeln när frun tappade medvetandet.

– NN slår henne med kryckan, säkert 15 slag. Kryckan var helt skev. Jag såg hur det rann blod i ansiktet på henne, sa maken i förhör enligt Göteborgsposten.

Kvinnan togs till sjukhuset och fick sy 14 stygn och berättar enligt förhöret att hon trodde hon skulle dö när hon såg allt blod.

Enligt Göteborgsposten ska tjafset ha handlat om en knarkskuld som paret på permobilen inte ska ha betalat till 20-åringen. Det framgår inte om det finns knark inblandat eller en påstådd skuld i polisförhöret.

Döms till fängelse

20-åringen döms till fängelse för grov misshandel av kvinnan och misshandel av mannen. Med tanke på den grova misshandeln med kvinnans egna krycka, skulle 20-åringen ha fått fängelse på två år och sex månader. Men straffet reduceras till fängelse i ett år och nio månader på grund av 20-åringens låga ålder.

20-åringen erkände till en början att han inte ens fanns på platsen. I rättegången skyllde han på en vän, men döms i ett senare skede trots nekande.

Sprid gärna vidare för att upplysa om den här händelsen. Sådant här får inte förekomma i samhället!