Paret sörjde att de inte hade frieriet på film – fyra år senare dök det upp på Facebook: ”Helt otroligt”

Det finns vissa ögonblick i livet som man verkligen vill ha på film. Stunden då man blir friad till är ett sådant.

Malin Ogando Lundström blev friad till på ett plan till Korfu i Grekland. Trots att allt var fixat i detalj lyckades aldrig någon video på paret hamna i deras händer.

Men nu, fyra år senare, kom en överraskning från Facebook.

Den 23 maj 20016 skulle paret Malin Ogando Lundström och Viktor Andersson åka på sin allra första semester tillsammans som par.

Malin såg fram emot resan men hade ingen aning om vad pojkvännen Viktor hade i görningen.

Paret gled igenom säkerhetsspärren och Malin lade märke till att hennes pojkvän såg nervös ut, men lade ingen större vikt vid det.

Började spela Ted Gärdestad

Väl på planet gick allt bra. Paret lutade sig tillbaka på sina platser men när de kommit halvvägs till Grekland hände något.

Plötsligt började de spela Ted Gärdestads låt ”Himlen är oskyldigt blå” i högtalarna i samma veva hördes pilotens röst ut i kabinen:

”Sedan tror jag att Viktor Andersson har något han vill fråga sin flickvän Malin”, ropade han.

Viktor reste på sig och gick ned på knä i mittengången.

– Han sa att han älskade mig och ville leva resten av sitt liv med mig och frågade om jag ville bli hans fru. Jag sa ja. Vi kysstes och flygvärdinnorna kom ut med champagne, Malin OIgando Lundström till Newsner.

Applåderna ekade från de övriga passagerarna och flera kameror åkte upp.

Viktor hade pratat med flygpersonalen som lovat att de skulle filma ögonblicket. Men den filmen har de aldrig fått tag i. Något de sörjt sedan dess.

”Blev du friad till på ett plan?”

I lördags, exakt fyra år sedan frieriet på planet, satt paret och tittade tillbaka på bilderna från resan och pratade om att de så gärna hade velat ha en film från ögonblicket då Viktor friade på planet.

Och då var det som om hela universum lyssnade. För två dagar senare taggades Malin i ett inlägg på Facebook som löd:

”Blev du friad till 23 maj 2016 på ett flygplan?

Jag söker dig för jag har det på film. Ni bad mig att skicka det till er men det blev aldrig av men nu kom det upp som minne på fb och vore kul att ge. Skriv PM!”, skrev en tjej vid namn Sofia.

Och ja, bland gruppens 116 770 medlemmar fanns hon. Malin Ogando Lundström.

Foto: Privat

– Först tänkte jag att nej det kan aldrig vara oss hon menar, sån tur har inte jag, brukar aldrig ha turen på min sida men sen när jag fråga från och till vilken destination så blev jag mer och mer glad och tänkte att det måste nog vara oss hon mena, säger Malin till Newsner och tillägger:

– Helt otroligt att en sån grupp på Facebook kan efterlysa en sådan sak och att man tillsammans genom olika personer når fram rätt.

Här kan du se videoklippet:

Nu är filmen på paret i deras händer vilket de båda är väldigt glada för. Däremot hoppas de fortfarande på att filmen fån flygpersonalen på SAS också ska hittas.

Dela gärna artikeln för att sprida denna romantiska solskenshistoria vidare.