Pengaregn över IKEA:s anställda när kedjan slår rekord – så mycket får de i julbonus

December närmar sig med stora steg och för många anställda den efterlängtade julbonusen. Det är den tiden på året som företagen har chans att visa sina anställda extra uppskattning för deras hårda arbete under året – något som svenska möbeljätten IKEA anammat. 

Då IKEA Danmark i år uppnådde sitt högsta resultat någonsin firar de med att ge sina anställda en bonus på hela 130 procent av månadslönen.

I tisdags presenterade IKEA Danmark sitt bästa resultat någonsin i kedjans 48-åriga historia. Under verksamhetsåret 2016 omsatte IKEAs danska del 3 950 miljoner danska kronor, vilket är en ökning med 6,4 procent. 

Dennis Balslev, VD för IKEA Danmark, uttryckte stor glädje i pressmeddelandet som gick ut i veckan, men alla ska få en del av kakan. Den rekordhöga vinsten vill IKEA fira genom att belöna sina anställda med en bonus, det skriver Nyheder tv2
– Jag är stolt och mycket glad över att kunna dela framstegen med mina kollegor, som nu kan se fram emot en bonus. Det är glädjande att varje medarbetare kan känna i sin egen ekonomi när det går bra för Ikea Danmark, säger Dennis Balslev.

De anställda på IKEAs danska del kan nu se fram emot en bonus på 130 procent av månadslönen, och julklappshandeln blev genast lite enklare. 

Dela gärna om du tycker att fler företag borde belöna sin personal som IKEA.