Pensionären Lillian spelade fiol för att ha råd att resa till väninnan i Värmland – då slöt allmänheten upp

Pensionären Lilian Möller, 69, satte sig och spelade fiol i Nordstan, Göteborg. Det för att samla in pengar till en resa till väninnan i Värmland.

Nu har hundratals ställt upp och swishat henne en slant, vilket Allas berättat om.

Under 15 års tid har pensionären Lillian Möller, 69, rest till sin väninna och spelmansstämman i Värmland.

Men Lillian har varit förtidspensionär i flera år av sitt liv och pensionen hon får idag räcker inte till mycket.

För att få vardagen att gå ihop brukar hon sätta sig i Nordstan i Göteborg och spela några låtar på sin fiol och samla in lite extra slantar. Den här gången med en skylt där hon önskade bidrag till en Värmlandsresa.

”Resa till Värmland och hälsa på min vän där är en viktig del av sommaren för mig. Jag behöver hjälp för att kunna göra det. Min pension räcker inte alls till tyvärr”, stod det på skylten.

Eric blev rörd av Lillian

Eric Aronson fick syn på Lillian där hon satt med sin fiol i Nordstan och blev rörd.

Han delade med sig av ögonblicket i sociala medier med uppmaningen att hjälpa henne med en liten slant.

Foto: Twitter

”Det sitter en bedårande dam i Nordstan och spelar för alla som vill höra, för att samla ihop till en resa till Värmland för att hälsa på en vän. Swisha nån tia till 0707326947, så hjälper vi henne”, skriver han i Tweeten.

Erics Tweet har nåtts av tusentals och lika många är berörda av Lillians historia.

”Så oerhört fint intiativ från din sida @ericaronson, blir oerhört rörd över din tweet med vilken fin medmänniska du är. Jobbigt se att dagens äldre inte kan leva på sin pension, bidrar gärna till detta. Klart att du Lilian ska få åka till din vän till #Värmland, skriver en person.

”Med denna fina generositet från alla kan Lillian åka nästa år också”, skriver en annan.

”Fick en liten tår i ögat av detta fina”, skriver en tredje.

”Vardagen går inte ihop”

Bilder på människors donationer strömmar in och Lillian är mer än tacksam över folks uppslutning.

– Folk har skänkt allt från några kronor till betydligt mer än så. Men det är tydligt att vissa inte har så mycket själva, ändå vill de hjälpa mig. Och de skriver så snälla saker till mig, säger hon till Allas.

Lillian har i flera intervjuer understrukit att kostnaden för själva resan är täckt och att den kommer gå av stapeln i oktober någon gång.

Trots det fortsätter pengarna att strömma in.

– Vardagen går inte ihop ändå. Jag var tvungen att ta ett lån för att ha råd med tandläkaren. Den skulden ska jag betala av direkt, säger hon till Allas.

Det här ger mig tårar i ögonen. Vilka fantastiska saker vi kan genomföra när vi sluter samman.

Sprid gärna så att fler nås av denna positiva nyhet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);