Pensionärens fina gest efter storvinsten på trav – skänker allt till välgörenhet: ”Speciella tider”

Förra året vann en pensionär från Halmstad hela 4 miljoner kronor på V75. Idag, ett år senare, har han bestämt sig för att skänka allt till välgörenhet, rapporterar Aftonbladet.

Att bli ensam om att få 7 rätt på V75 är inte det allra lättaste och att kamma hem storkovan är det få som ens vågar drömma om.

Men hoppet är det sista som lämnar oss och plötsligt kan det ju faktiskt hända.

Det gjorde det för en pensionär i Halmstad i fjol. Den då 76-årige mannen lämnade in en så kallad ”SpikHarry” för 280 kronor, där han själv valde tre spikar på V75 och ATG:s datasystem Harry Boy gjorde resten.

Fick sju rätt

Det visade sig vara ett genidrag. Och den gången fick han sju rätt och vann hela 4 020 246

Foto: Shutterstock/ TT

En otrolig summa som hade kunnat bli ännu högre om han hade fått in den sista raden.

– På slutet var jag ganska säker på att jag skulle få in min rad. Det hade kunnat blivit ännu mer och jag hade kunnat tagit hela potten men jag är jättenöjd. Jag har spelat på trav i 46 år var med på den tiden du fick lämna in på posten. Jag har aldrig varit i närheten av att vinna så här mycket tidigare. Hans G Lindskog ringde mig och gratulerade också. Jag kände igen hans röst.

Mannen som vill förbli anonym säger att han spelat på hästar i över 40 år men att han aldrig någonsin tidigare vunnit liknande summor.

Skänker bort allt

Nu, nästa exakt ett år efter vinsten, har mannen beslutat sig för att pengarna ska gå till välgörenhet.

– Det har varit lite speciella tider då coronasituationen gjort att det inte gått att resa. Men för pengarna som jag vann har jag förberett att de ska till välgörande ändamål. Jag har skrivit ett testamente som är väl gömt i ett bankfack med de organisationer som ska få ta del av vinsten, säger han och tillägger:

– Jag har fortsatt spela på V75 för mindre summor och så ska jag även göra under den här lördagen. Jag mår rätt bra och har nyss tagit den tredje vaccindosen. När jag tog den andra svimmade jag efteråt men som tur var fick jag hjälp av en ung man som räddade mig då, så jag kunde ta mig hem.

Vilken fin gest. Vad tycker du om mannens beslut? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required