Pensionärernas vinklubb läggs ned – nu rasar Leif Mannerström mot kommunen

Vinprovningen i Haga har länge varit en populär och uppskattad aktivitet bland Göteborgs pensionärer, men nu väljer kommunen att stänga ner den. En av de som rasat mot beslutet är stjärnkocken Leif Mannerström, som kämpar för att äldre ska få en mer värdig ålderdom.
– När man är inne och ­petar i pensionärernas liv, då blir jag så arg. Är det ­inte bättre att just Göteborg som ligger efter med maten för äldre ägnar sig åt att förbättra den i stället?, säger han.

I 15 år har Allégården i Haga haft vinprovning som populär aktivitet bland äldre. Under vinprovningen samlas vinkunskapsgrupperna och umgås, pratar, och byter kunskap med varandra, men nu är det slut med det.
– Vi är lite förvånade att beskedet kommer nu. Det här är ju ingen hemlighet. Vi har haft vinkunskaps­grupperna i 15 år, säger Lars-Åke Björk, vice ordförande för Allégården.

Anledningen till att Göteborgs kommun väljer att sätta stopp för verksamheten är för att de anser att de 15 cl vin som förtärs där är för mycket. Och Annelie Silvander, tillståndschef i kommunen, har tidigare jämfört pensionärernas vinsällskap med en svartklubb, det skriver Aftonbladet

När stjärkrögaren Leif Mannerström fick höra om nyheten riktade han en stark känga mot kommunen.
– Här sitter ett gäng ­äldre, under sakkunnig ledning av en sommelier, och dricker 15 cl vin en gång i månaden. De lär sig om vinets ursprung och vilken mat som passar till. Det här handlar bara om att kommunen vill plocka dem på 8  000 kronor, säger han till Aftonbladet

Mannerström som länge kämpat för pensionärer ska få en bättre ålderdom har nu sagt att han ör villig att att betala den tillståndsansökan som behövs för att pensionärerna ska få fortsätta sin omtyckta aktivitet. 
– När man är inne och ­petar i pensionärernas liv, då blir jag så arg. Är det ­inte bättre att just Göteborg som ligger efter med maten för äldre ägnar sig åt att förbättra den i stället? Trots att det finns regler är beslutet provocerande och vinklubben borde i stället uppmuntras, säger Leif Mannerström till Aftonbladet. 

Leif mannerström menar att det borde finnas andra saker för kommunen att fokusera på än att stoppa pensionärernas glädjeämnen. Dela gärna om du tycker att Mannerström har rätt.