Per Gessle bryter tystnaden om sjukdomen – efter läkarens besked

.

Gyllene Tider tvingades ställa in – efter att Per Gessle blivit akut sjuk.
Nu bryter stjärnan tystnaden.
– Jag var så dålig att jag inte fick spela för läkaren, säger han till Aftonbladet

De har varit aktiva sedan 1970-talet – och Per Gessle firade nyligen 60 år.

Men sommarens segertåg med utsålda konserter fick en riktig plump i protokollet för Gyllene Tider.

Ronneby och Kalmar blev utan popgruppen från Halland som tvingades ställa in spelningarna i södra Sverige sedan frontfiguren och sångaren Per Gessle plötsligt insjuknat.

Ett tråkigt besked så klart för alla fans som hade sett fram emot en sommarkväll i hitsens tecken.

Nu går Per Gessle själv ut och berättar vad det var som hände.

STOCKHOLM 20190107 Per Gessle som fyller 60 år i år berättar om sitt nya projekt Mono Mind. Fotograferad på Live Nations huvudkontor i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20190107 Per Gessle som fyller 60 år i år berättar om sitt nya projekt Mono Mind. Fotograferad på Live Nations huvudkontor i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Gyllene Tider släppte i juni albumet ”Samma skrot och korn” och turnerar under hela sommaren i Sverige. Det rutinerade bandet, som var som mest aktiva mellan åren 1977-1985, har haft flera återföreningar de senaste åren men den här gången sägs det vara avskedet från bandet.

Extrainsatta konserter för Gyllene Tider i Kalmar och Ronneby

Därför var det säkert extra tråkigt för de fans som hade tänkt gå och se gruppen i Kalmar och Ronneby.

Per Gessle, bandets sångare, drabbades av kraftig influensa, rapporterar Aftonbladet. Därför tvingades de ställa in konserterna – efter läkarens order.

– Jag var så dålig att jag inte fick spela för läkaren. Det var en influensa som satte sig i hela kroppen. Jag var sängliggande i ett par dagar men nu är jag på fötterna igen, säger Per Gessle till Aftonbladet.

I stället kommer gruppen nu att komma till Kalmar och Ronneby vid andra tillfällen i sommar. Nya konsertdatum för spelningarna där blir 5 respektive 6 augusti.

Gyllene Tiders turné avslutas hemma i Halmstad den 10:e augusti.

– Det känns helt självklart nu när vi bestämt oss för att göra det. Till en början tänkte vi inte så mycket på det, utan det är ett beslut som vuxit fram under turnéns gång. Den har gått så himla bra och det har varit utsålt överallt, med fantastiska spelningar och enorm publikrespons, säger Gessle till Aftonbladet.

Foto: Wikimedia commons

Dela gärna vidare om du uppskattar Gyllene Tiders härligt somriga musik!