Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pernilla August räddade 79-årig man som kollapsat i värmen, nu hyllar han skådespelaren för hennes fina insats.

Kjell Persson var ute och vandrade på Österlen när han plötsligt kollapsade på grund av vätskebrist. Då räddades han av skådespelaren och regissören Pernilla August. Nu hyllar han skådespelaren för hennes fina insats. – Jag är så imponerad av denna kvinnas styrka. Jag kan inte säga att hon bar mig under en timme, men det var inte långt i från, så utmattad var jag, säger Kjell Persson till Ystads Allehanda.  

Det var i torsdags som 79-årige Kjell Persson var ute och vandrade mellan Haväng och Kivik på Österlen. Just den här gången hade han inte med sig sitt vattenbälte, vilket han annars alltid brukar ha. Plötsligt blev han svimfärdig och kollapsade på grund av vätskebrist.

Han kunde inte resa sig upp och låg ganska undanskymd från resten av vandrarna, som brukar gå närmare havet. Men efter en stund såg han att en kvinnan närmade sig honom. Det var skådespelaren och regissören Pernilla August, känd från bland annat ”Stjärnornas krig” samt ”Fanny och Alexander”.

Foto: Johannes Jansson.

800px-Pernilla_August,_vinnare_av_Nordiska_radets_filmpris_2011_(3)

Hon frågade snabbt hur länge han hade legat där och gav honom en hemmagjord morotsdricka som hon hade med sig.
– Jag hittade Kjell i det närmaste avsvimmad ute i naturen. Det är ju självklart att man stannar och hjälper till då. Det var tur att jag hade dricka med mig, säger Pernilla August till Ystads Allehanda.

Sedan försökte de ringa till Kjell Persson släktingar men utan resultat. Då frågade Pernilla August om Kjell orkade gå till hennes bil som var parkerad runt 700-800 meter bort från platsen.
– Det tog oss mer än en timme att gå den lilla biten till min bil, men han var väldigt gullig och vi hade en fin pratstund. Jag satte på honom min hatt. Och jag har fått honom att lova att aldrig igen ge sig ut ensam ut vatten, telefon och hatt, säger August till tidningen.

Kjell Persson berättar att han har sysslat med mycket idrott i sitt liv. Han har bland annat sprungit 35 maratonlopp, ett av dem var i 33-graders värme. Men han har aldrig varit med om något liknande.
Han är enormt tacksam över Pernilla August hjälp och hyllar världsstjärnan.
– Jag är så imponerad av denna kvinnas styrka. Jag kan inte säga att hon bar mig under en timme, men det var inte långt i från, så utmattad var jag, säger han till Ystads Allehanda.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...