Pernilla Wahlgren förlorar körkortet: ”Allvarlig överträdelse”

Pernilla Wahlgren körde för fort.
Nu förlorar artisten körkortet – i två månader.
– Ni får skriva om det, men jag har inget att säga om det, säger Pernilla Wahlgren till Aftonbladet.

Den folkkära artisten och skådespelaren Pernilla Wahlgren har i många decennier underhållit oss – både i tv och på scener runtom i landet. Detta har gett henne ett stort kändisskap och en stor fanskara, varav många säkert följer henne i egna tv-programmet ”Wahlgrens värld” på Kanal 5.

På Instagram följs artisten av över en halv miljon människor.

Just nu är Wahlgren aktuell med egna showen ”Pernilla Wahlgren har hybris” under regi av hyllade manusförfattaren Edward af Sillén. Snart har också årets julkalender ”Panik i tomteverkstan” premiär på SVT där Wahlgren har en ledande roll. Hon spelar tomtemor och komikern Per Andersson gör rollen som tomtefar.

Pernilla Wahlgren blev av med körkortet

Samtidigt har Wahlgren nu drabbats av ett bakslag, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen har artisten förlorat körkortet, vilket Wahlgren själv också bekräftar.

Då får Wahlgren köra igen

– Ni får skriva om det, men jag har inget att säga om det, säger Pernilla Wahlgren till Aftonbladet.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut enligt Aftonbladet.

Foto: TT/Kanal 5, Youtube

Nu har körkortet dragits in efter att Wahlgren kört 108 kilometer i timmen på 70-väg i oktober. Detta var stjärnans andra fortkörning inom loppet av ett år, och nu har Transportstyrelsen satt spärrtiden till två månader. Det innebär att Wahlgren får köra bil igen från och med 13 december.

Pernilla Wahlgren är också aktuell som en av skådespelarna i årets julkalender på SVT.

TV: 10 mest spelade Så mycket bättre-låtarna genom tiderna