Person med rollator föll ned på pendelspåret – räddades av förbipasserande: ”Värmer mitt hjärta”

När en person med rollator trillade ned på pendeltågsspåret i Tumba tvekade inte de andra resenärerna på att ingripa.

Nu hyllas de av polisen för sin hjälteinsats.

Det var under måndagen som polisen tillkallades till Tumba pendeltågsstation. Det efter att en person med rollator ramlat ned på tågspåret och slagit sig, något Polisen i Botkyrka skriver om i ett inlägg på Facebook.

Andra resenärer som befann sig på perrongen tvekade inte att ingripa och hjälpte personen i fråga upp i säkerhet och tillkallade ambulans. Allt innan nästa tåg rullade in på stationen.

Hyllas av polisen

När polisen kom till platsen hjälpte de till att vårda och när ambulansen anlände överlämnades den skadade till vårdpersonalen.

Nu hyllas allmänhetens insatser av polisen.

”Det värmer mitt hjärta att se att våra medborgare är hjälpsamma och finns där och vågar göra skillnad för medmänniskor i nöd”, skriver Polisen i ett inlägg och tillägger:

”Vi från Polisen Botkyrka tackar för all hjälp och vi kommer försöka uppmärksamma denna händelse och personerna som fanns där.”

”En stor eloge”

Och i kommentarerna är det flera personer som håller med polisen.

”Det finns hopp om mänskligheten 💝💝💝Så BRA gjort 🌹, skriver en person.

”En Stor eloge till alla inblandade”, skriver en annan.

”Tillsammans kan vi besegra berg. Ensam är aldrig stark”, skriver en tredje.

Kan inte göra annat än att hålla med. Personerna på perrongen är verkligen förebilder och förtjänar att hyllas för sitt ingripande.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);