Personal hittade brinnande ljus gömt i chipshyllan – nu misstänker man mordbrand mot ICA

När något fattar eld kan det ta sekunder innan det sprider sig snabbare än vad som är inom vår makt att hantera. Torra material som papp och kartonger är sådant vi använder när vi vill göra en brasa, därför är det oroväckande at höra att någon placerade ett brinnande ljus bland chipskartongerna på ICA i Vellinge, dessutom gömt så att ingen skulle upptäcka det innan eldsvådan var ett faktum.
– Det kunde ha fått ofattbara konsekvenser. Tänk om det varit kunder här som hade blivit skadade, säger butikschef Andreas Eriksson.

Det var i onsdags när personalen på ICA Vellinge skulle fylla på i hyllorna som någon hittade ett brinnande ljus bakom chipspåsarna. Då kartongerna som chipsen är staplade i är lättantändliga hade elden kunnat sprida sig snabbt för att sedan sluta i katastrof. Andreas Eriksson, butikschef på ICA Vellinge, skakades av händelsen och tvingades söka igenom hela butiken. 

Wikipedia Commons / Santeri Viinamäki

– Första tanken var att det var ett sjukt beteende. Och vad som kunde ha hänt om det inte hittats vill man inte tänka på. Denna dagen är ingen rolig dag för mig, säger butikschef Andreas Eriksson till Sydsvenskan.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som mordbrand, och butikschef Andreas Eriksson ser mycket allvarligt på situationen. 
– Det kunde ha fått ofattbara konsekvenser. Tänk om det varit kunder här som hade blivit skadade, säger Andreas Eriksson.

Det gör mig upprörd att höra om människor som endast är ute efter att sabotera, särskilt om folk kan komma till skada. Dela gärna för att göra fler uppmärksamma på sabotage.