Personalens klockrena drag får folk att sätta kaffet i halsen – här får du betala extra om du är sur

Ett kafé på Södermalm i Stockholm har tre olika prisklasser för kaffe. Och är du otrevlig, ja då kan det stå dig dyrt, rapporterar Tv4.

Det är inte alltid som kunder tänker på hur de beter sig mot servicepersonal. Du kanske pratar i telefon, glömmer att hälsa, uttrycker dig otrevligt eller tränger dig i kön.

Många gånger kommer kunderna undan så fort de lämnat butiken, men nu har ett kafé på Södermalm i Stockholm fått nog och tagit i med hårdhandskarna.

I stället för att sätta ett fast pris för kaffe har man nu infört tre olika prisklasser. För ett ”God morgon! En kaffe tack”, betalar kunden 27 kronor. För ”En kaffe tack”, betalar kunden 37 kronor. Men om det bara blir ett ”En kaffe”, så kostar koppen kaffe 47 kronor.

De nya priserna står på en skylt vid kaféet som fått stor uppmärksamhet de senaste dagarna. Och reaktionerna har varit många.

Starka reaktioner

Hiittills har de flesta reagerat positivt. För Efter Fem berättar skyltskaparen Erik Ekström om kundernas reaktioner och om hur kunderna tagit åt sig av informationen.

 – Jag tycker att de följer det väldigt, väldigt bra. De kommer in, de är glada, de läser skylten. De kommer skrattandes in. Det blir en annan stämning och vi får en positiv bemötelse rean vid dörren., säger han i programmet.

På frågan om de menar allvar med skylten svarar Erik:

– Det handlade mer om ett budskap, i stället för att skriva 40 kronor för en macka och kaffe. Vi ville egentligen att folk skulle stanna upp, reagera och reflektera och tänka på kanske hur bemöter man folk? Och jag tror att den här lilla skylten som vi har både i kassan och framför kaféet kan medverka till att människor tänker mer på hur de beter sig och hur de vill bete sig, säger Erik till Tv4.

Väckt stor uppmärksamhet

Skylten delades bland annat på Linkedin och kommentarerna strömmade in.

https://www.linkedin.com/posts/larsfredrikandersson_en-bra-start-p%C3%A5-dagen-1-2-eller-3-vem-activity-6886952521387032576-uhjO/?fbclid=IwAR25luINkqLOrnlgoy-uEUD6PLSbmNqUh5K1QCRBIOTYL04rPVmHeuRPCBM

”Skulle aldrig i hela mitt liv falla mig in att inte säga hej/godmorgon/killevippen men jag vet inte om jag nånsin har fått rabatt för det”, skriver en person.

”Fantastiskt, skriver en annan”.

”Denna är så bra”, skriver en annan.

Vad tycker du om kaféets initiativ, borde fler ta efter?

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required