Personer blockerade vägen för brandkåren för att filma branden – grannarna rasar: ”Vi är alla upprörda”

När en brand tog fart i Vismarlöv utanför Svedala, var det flera personer som stannade längs vägen för att knäppa kort och filma.

Nu rasar privatpersonen Malin Arvidsson, som såg hur brandkåren hindrades från att sköta sitt jobb, enligt Expressen.

En brand bröt ut på en åker i en mindre by i Vismarlöv. Malin Arvidsson var vid sin systers gård när branden hade brutit ut och skulle vakta djuren. Ingen annan var hemma när hon kände kraftig röklukt och hörde sirenerna tjuta.

Agerade snabbt och samlade in alla djur

Någon hade redan ringt brandkåren och Malin förstod att hon behövde agera snabbt ifall vinden drog med sig branden mot gården.

Malins syster hade tre hundar, fem katter, påfåglar och hönor. Eftersom Malin fick panik över att branden skulle sprida sig, satte hon igång med att leta reda på burar och alla djur.

Folk stannade och fotade

Men när hon tittar ut på den privata vägen som leder fram till hennes systers gård, ser hon att folk har åkt in, stannat och börjat fotografera och filma branden. Detta gjorde i sin tur att räddningstjänsten hindrades från att komma fram på vägen. Flera bilar stod trafikerade på vägarna och tog upp plats.

– Jag hörde hur brandbilarna tutade för att visa att de inte kunde komma fram. Till slut kom polisen som fick spärra av, säger Malin Arvidsson till Expressen.

Frågade inte ens om de kunde hjälpa till

När grannarna i området fick höra vad som hade hänt, anlände de direkt till gården för att hjälpa Malin. Men personerna som stannade och filmade – ingen av de hade ens tänkt tanken på att hjälpa till.

– Vi är alla upprörda över hur personer betedde sig, min mamma som också bor här fick själv spärra av vägen innan polisen kom. Det är förfärligt, säger Malin till Expressen.

Malin rasar mot beteendet

Som tur är, klarade sig gården och djuren från branden. Räddningstjänsten gjorde ett bra jobb och branden kunde släckas, trots att de fick förhinder på vägen. Malin Arvidsson är tacksam, men rasar mot personerna för deras beteende att filma.

– Räddningstjänsten och de i byn har varit helt fantastiska. Sedan dess har de turats om att vakta under nätterna, säger Malin. De som stannade för att filma kan ju tänka efter – om de hade haft ett hus som brann ner eller hamnat i en olycka, hade de då velat bli filmade?

Så här får det bara inte gå till. Sprid gärna vidare för att uppmärksamma detta så att det inte händer igen.