Personer påkörda av stulen ambulans i Oslo – två personer gripna

Flera personer ska ha blivit påkörda av en stulen ambulans i Torshov i Oslo, uppger polisen enligt NRK. En stor polisinsats pågår på platsen.
E sju månader gammalt tvillingpar och deras mamma har körts till sjukhus, skriver polisen på Twitter.
Polisen bekräftar tt två personer misstänks för att ha kapat ambulansen har gripits
.

Polisen säger enligt NRK att flera personer har blivit påkörde av en stulen ambulans i området Torshov i Oslo.

Personer påkörda av stulen ambulans i Oslo

Via Twitter skriver polisen att ambulansen stals av en beväpnad man vid 12.30-tiden på onsdagseftermiddagen i området Rosenhoff, cirka en kilometer från Torshov. Händelsen inträffade vid 12.45-tiden på onsdagseftermiddagen.

En misstänkt gripen

Skott avlossade skott för att få stopp på fordonet. Den misstänkte gärningsmannen ska inte ha livshotande skador och ambulansen är under kontroll.

Foto: Shutterstock. OBS. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Till VG uppger polisen att två personer är misstänkta.

En man greps när polisen stoppade ambulansen och senare under eftermiddagen greps även en kvinna i en butik, misstänkt för inblandning.

Kvinna och tvillingpar till sjukhus

En kvinna och två barn, ett sju månader gammalt tvillingpar, har körts till sjukhus. Polisen skriver senare att det rör sig om två barn i en tvillingvagn. Båda ska vara lindrigt skadade.

Kvinnan – barnens mamma – samt ett äldre par var nära att bli påkörda och fick uppsöka vård. Ingen uppges vara svårt skadad.

Uppgifter: Stal ambulansen vid olycka

Polisen säger att man jobbar utefter teorin att en ambulans skickats till en trafikolycka, men att de inblandade inte ville ha vård.
Personerna i bilen ska då i stället ha hotat ambulanspersonalen med vapen och därefter stulit ambulansen.

Vid 15-tiden på eftermiddagen skriver polisen via Twitter att man fortfarande är tidigt i utredningen. I nuläget jobbar man med att hålla förhör och samla in tekniska ledtrådar så som videomaterial.

Misstänks för dråpförsök

Enligt polisen ska mannen i ambulansen kört upp på trottoaren medvetet för att köra på folk. Mannen är mycket känd av polisen tidigare och misstänks för dråpförsök. Kvinnan misstänks för befattning med vapen.

I ambulansen som stals påträffades två vapen och narkotika. Polisen säger vidare att man inte vet vad deras motiv varit.

Under kvällen kommer förhör hållas med de två misstänkta.