Peter Harryson har rasat i vikt – efter sjukdomstiden: ”Har ändrat synen på livet”

Peter Harryson rasar i vikt.
Ett år efter den tuffa tiden på sjukhus berättar nu den folkkära musik- och TV-profilen om sitt nya liv.
Jag är nästan 25 kilo lättare nu än vad jag var förut, säger han till Aftonbladet.

71-årige Peter Harryson har underhållit oss i decennier. I slutet av 1990-talet och början på 2000-talet var han ett lika givet inslag i svenskarnas fredagskvällar, som chipsen och tacosen.

Men efter glansdagarna i tv-succén ”Så ska det låta”, som sågs av miljontals tittare, har den populäre programledaren och skådespelaren Peter Harryson tagit klivet ut ur rampljuset – och lämnat tv-rutan.

Harryson inför Så ska det låta-säsongen 2001. Foto: Maja Suslin/TT

Egentligen tog Harrysons framgångsrika karriär fart på 1970-talet. Det var då Norrköpingssonen på allvar slog igenom för den breda publiken – framför allt i populära serien ”Hedebyborna”, där Harryson spelade handlarns son Rulle.

Han har också varit verksam vid Stockholms stadsteater i tio års tid men det är så klart för ”Så ska det låta” som han gjort sig mest känd. I januari 1997 började SVT sända musikunderhållningen från TV-huset i Stockholm och resten är historia. Harryson blev, tillsammans med kapellmästarna Anders Berglund och Robert Wells, ansiktet utåt för tv-showen.

LÄS MER: Det här gör Peter Harryson i dag – 20 år efter Så ska det låta-succén

2005 lämnade han programmet och återvände till teaterscenen – en plats han blev kvar på till pensioneringen när han fyllde 65 år.

Foto: Youtube/SVT

Peter Harrysons comeback – med Wells och Berglund i ”Originalet på turné”

Men Harryson har därefter fortsatt att jobba, och är i vår aktuell med en comeback tillsammans med just Robert Wells och Anders Berglund. ”Originalet på turné” har premiär 19 mars i Skellefteå och avslutas 5 april i Peters hemstad, Norrköping. Det blir totalt tio stopp runtom i landet.

– Vi vill återuppliva med den unika stämningen som fanns i studion de första åren vi arbetade tillsammans. Det vill säga jammet, svänget och glädjen. Det kommer bli en sång och musikfest. Här väntas både tävlingsmoment men också musikaliska oaser med alla medverkande, står att läsa i ett pressmeddelande.

Förra julen var han med om någonting riktigt otäckt.

Det var i slutet av förra året som Harryson plötsligt drabbades av sjukdom. Han syntes då också i dramaserien ”Bröllop, begravning och dop” och gjorde en uppskattad comeback i ”Så ska det låta” vårdades han på sjukhus. Det blev 15 veckor på sjukhus efter blodförgiftning.

Peter Harrysons nya liv: ”Jag är nästan 25 kilo lättare”

Harryson gick ner totalt 36 kilo i vikt under sjukhusvistelsen. I dag mår han bra.

– Sedan dess har jag gått upp kanske 10–15 kilo för att jag behövde skaffa tillbaka musklerna. Men jag är nästan 25 kilo lättare nu än vad jag var förut, säger Harryson till Aftonbladet.

Som förklarar att han nu kan gå igen, med hjälp av kryckor. Nu laddar han upp inför den kommande turnén med sina gamla vapendragare, Wells och Berglund. I slutet på oktober poserade trion för pressen när det tillkännagavs att de skulle göra gemensam sak.

STOCKHOLM 20191023 Trion Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund är tillbaka. Nu gör de comeback med ”Originalet på turné”. Foto: Stina Stjernkvist / TT

– Jag har återhämtat mig så när som på att jag inte går likt en gasell som jag gjorde förr i världen. Men jag kan gå med hjälp av kryckor, och jag lär mig något nytt steg varje dag. Jag har ändrat synen på livet, men framförallt på döden, säger Harryson.

Vi önskar Peter all lycka med den kommande turnén tillsammans med Wells och Berglund, och hoppas att han fortsatt får må bra!

Dela gärna vidare om du också vill uttrycka dina sympatier för denna underhållande tv-man som bjudit oss på så mycket oförglömliga ögonblick i rutan genom åren.

TV: Sveriges TV-historia