Peter och Anna hittade massor av kantareller – skänker till pensionärer: ”Folk är jätteglada”

Peter och Anna Nordmark hittade mer svamp än vad de behövde.

Nu har de skänkt massor av skogens guld till pensionärer.

– Folk är jätteglada, säger Peter Nordmark till TV4:s Nyhetsmorgon.

Att ge sig ut och plocka kantareller är en kär tradition för många svenskar.

Man får frisk luft, chansen att njuta av naturen – och bäst av allt är förstås att man i efterhand kan avnjuta en god kantarellmacka eller en smarrig kantarellpaj.

Inte minst under hösten brukar det krylla av det gula guldet i skogarna. Många har sina hemliga ställen dit de brukar bege sig, och det finns också smarta tips om hur man bäst ska göra för att hitta en egen guldgruva.

Men dessvärre är det inte alla som har tid, ork eller ens möjlighet att gå ut och plocka svamp i skogen. Terrängen kan vara besvärlig, bland annat för många äldre människor som därför tvingas avstå de goda kantarellerna.

LÄS MER: Bästa tipsen – så hittar du kantareller i skogen

kantareller
Foto: Shutterstock

Skänker kantareller till pensionärer

För att hjälpa pensionärer som är sugna på svamp, har paret Peter och Anna Nordmark från Aneby därför kommit på en strålande idé.

Peter och Anna hittar nämligen ofta svamp. De har flera ställen som de roterar mellan – och när frysen blir full, har de istället bestämt sig för att dela med sig till bättre behövande.

– Först har vi fyllt vår egen frys men sen har vi börjat ge bort till pensionärer som inte själva kan komma ut i skogen, säger Peter Nordmark till TV4:s Nyhetsmorgon.

Med hjälp av den lokala pensionärsföreningen, har de kunnat komma i kontakt med pensionärer som mer än gärna tagit del av det gula guldet. Antingen själva, eller via anhöriga, har de äldre sedan kunnat hämta upp svampen hemma hos Peter och Anna.

– Vi har fått väldigt mycket återberättat att folk är jätteglada, säger Peter.

Så fint initiativ, att hjälpa de som inte själva kan ta sig ut. För visst måste väl alla få chansen att avnjuta lite goda kantareller så här års!

Dela gärna artikeln för att hylla Peter och Annas klockrena initiativ för våra pensionärer.

pensionär
Genrebild. Foto: Shutterstock

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required