Peter Stormare ryter ifrån – vägrar göra reklam för spelbolag: ”Det är för jävligt”

Skådespelaren Peter Stormare vägrar göra reklam för spelbolag.

Nu rasar han mot spelbolagens strategier – och skickar en känga till de kändisar som ställer upp i reklamen.

– Det är för jävligt, säger Peter Stormare.

Liksom bland annat Kim Källström och Charlotte Kalla, har Peter Stormare även tidigare tagit avstånd från spelbolag och så kallad ”online gamling”.

Nu gör han det igen. I ett klipp på Facebook-sidan ”I huvudet på Peter Stormare” sågar skådespelaren spelbolagen längs fotknölarna – och uppmanar svenska folket att ta avstånd.

”Sluta falla in i träsket online gambling. Jag har precis tackat nej än en gång till ett tvåårigt kontrakt med spelbolag, fantasisummor, men jag sa nej”, säger Stormare.

peter stormare
STOCKHOLM 2019-06-11 Skådespelaren Peter Stormare intervjuas på Grand Hotel inför premiären av serien The American Runestone som visas på Viaplay. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

”Jag är så trött…”

Stormare kritiserar även alla de kändisar som figurerar i spelbolagens intensiva marknadsföring.

”Jag är så trött på alla de här kända personerna som står där och låtsas vara online gambling-entusiaster. Det är bara för att sätta in er i en fälla, där ni hela tiden är skyldiga pengar tills de kommer och knackar på dörren”, säger han.

Han avslutar:

”Det är ni som betalar, så sluta med online gambling. Ge er ut, gör någonting annat. Gå i skogen, gå på utflykt, gå på museum, se en bra film… där inte jag är med!”

Här kan du se hela klippet:

Vad tycker du om Peter Stormares ställningstagande? Dela för att visa din åsikt!