Petter Stordalen räddar hundratals svenska jobb – köper charterklassikern Ving för 6 miljarder

Petter Stordalen går in och räddar konkursade charterjätten Ving.
Nu köper den norske hotellkungen charterklassikern tillsammans med Altor och TDR Capital, skriver Aftonbladet.
Samtidigt räddas massor av svenska jobb.

– Jag får gåshud. Den här delen förenar hjärta och hjärna. Det är ett världsklassbolag, nummer ett i Norge och Sverige, säger Stordalen vid en pressträff och möts av jubel från anställda på bolaget.

Nu tar Stordalen, tillsammans med svenska riskkaptialbolaget Altor och brittiska bolaget TDR Captial, in i den nordiska verksamheten som har 2 300 anställda.

Sedan beskedet om tidigare ägaren Thomas Cooks konkurs kom har de anställda haft en osäker framtid.

– Vi måste arbeta trots att att vi inte får någon lön, har en reseledare på Gran Canaria tidigare sagt till Aftonbladet, och vittnar om hur guider på Ving i Spanien fått låna pengar för att klara sig.

Det är i skenet av detta som Stordalen på onsdagen presenterade miljardaffären, som ska kosta sex miljarder kronor uppger Dagens industri.

Samtidigt kommer inga resor framöver ställas in, meddelade Stordalen vid pressträffen i Stockholm på onsdagsförmiddagen.

STOCKHOLM 20191030 Norske hotellmagnaten Petter Stordalen blir ny ägare till charterbolaget Ving. Detta presenterades vid en presskonferens på Vings huvudkontor i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson / TT

Vad tycker du om det här? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: 10 varmaste dagarna i Sverige