Philippa Parnevik, 20, opererad för cancer – uppmanar alla att testa sig

Tv-profilen Philippa Parnevik, 20, har opererats för cancer.
Nu berättar hon om beskedet och skickar ett viktigt meddelande till alla – efter läkarens uppmaning.
– Testa er, skriver hon på Instagram.

Philippa Parnevik har varit med i tv-programmet ”Parneviks” i TV3. Hela familjen med mamma Mia och pappa Jesper, ex-golfproffs, i spetsen har gjort stor succé i rutan efter flera säsonger.

Nu berättar mellansyskonet Philippa, 20 år, att hon drabbats av hudcancer.

På Instagram visar hon upp ärret efter en operation, och skickar samtidigt en viktig uppmaning till alla. Hon vill att fler ska gå och kolla sig.

”Min läkare ville att jag skulle uppmana alla att gå och kolla sin hud!”, skriver Philippa på Instagram.

Philippa Parnevik uppmanar alla att testa sig

Hon fortsätter:

”Melanom är en av formerna av hudcancer som leder till flest dödsfall hos unga kvinnor. Var inte korkade och sluta som jag. Gå och testa er hud, det tar bara fem minuter och kan rädda ditt liv, det är så så så viktigt”, skriver Philippa på Instagram.

På sociala medier får hon också stöd av mamma Mia som skriver öppet till alla sina hundratusentals följare.

STOCKHOLM 20161220 Familjen Parnevik, Phoenix, Mia, Jesper, Penny och Philippa, är i Sverige för att fira jul. I februari är det dags för tredje säsongen av realityserien ”Parneviks” i TV3, där kända personer hälsar på hemma hos golfstjärnan Jesper Parnevik och hans familj i Florida. Foto: Jessica Gow / TT

”Vår älskade dotter Philippa Parnevik har valt att dela med sig av hennes erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla dig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan”, skriver Mia på sin Instagram.

I kommentarsfältet till Philippas inlägg, som du hittar i sin helhet här nedan, skickar många vänner styrkekramar till 20-åringen. Artisten Ann-Louise Hanson skriver i en kommentar att hon också har drabbats.

”Melanom är inte att leka med. Hade turen att komma till en läkare som var observant och tog bort en bit på min kind. Jag hade tur och stygnen syns knappast. Men alla har inte samma tur. Gå och kolla er!” skriver artisten-Ann-Louise Hanson.

Här är Philippas viktiga inlägg som alla borde läsa:

Dela gärna Philippas inlägg vidare, så att fler går och kollar sig!