Plastpåsarna försvinner från Lidl i Danmark

Nästa år försvinner plastpåsarna från Lidl i Danmark.
Lidl kommer bli den första matkedjan i Danmark som helt tar bort plastpåsar från sina butiker. Nu kommer kunderna endast att kunna välja mellan papperspåsar och ekologiska tygpåsar.

– Vi vill inte riskera att våra plastpåsar hamnar i naturen, säger Tina Kaysen vid Lidl till danska Berlingske.

Det här gör att 10 miljoner färre plastpåsar kommer att säljas i Danmark, och framför allt beror det på att kunderna inte vill ha plastpåsar.

– Vi upplever att våra kunder är medvetna om debatten om plast och att de letar efter alternativ till plastpåsar. De har påpekat det i våra butiker, på Facebook och för vår kundtjänst. Därför har vi tagit detta beslut, säger Tina Kaysen.

Plastpåse i naturen
© Pixabay

Under senare tid har debatten om plastpåsar växt kraftigt och nyligen annonserade klädbutiker i Sverige, som H&M, Gina Tricot och KappAhl, att de efter ett EU-direktiv kommer börja ta betalt för plastpåsar.

– Vi vill inte att våra plastpåsar ska riskera att hamna i naturen, där de kan skada både djur och miljö. Samtidigt upplever vi att det finns en global debatt just nu där fokusen ligger på problemet med plast i hav och natur, säger Tina Kaysen.

Sprid gärna vidare om du tycker att svenska matbutiker borde följa efter!

 

Läs mer om...