Pojke med Downs syndrom samlar mod att bjuda flicka till balen – uppvaktningen bräcker alla andra

Avslutningsbalen på gymnasiet är en viktig kväll som de flesta minns för resten av sina liv. Förutom att det är sista kvällen som alla är samlade innan de skiljs åt för vuxenlivet så är det en kväll då alla får chans att klä upp sig som prinsar och prinsessor. 

I USA är den årliga skolbalen mycket större än vi hemma i Sverige kan förstå. Det är årets händelse, och att ha en partner att gå med är viktigare än allt. 

Den gamla traditionen säger att killarna ska bjuda ut tjejerna. Detta gör att många tonårstjejer går med fjärilar i magen i månader i hopp om att någon ska bjuda ut dem. 

De flesta poppar frågan enkelt: “Vill du gå på balen ihop?”, men 19-årige David Matthew Cowan vet verkligen hur en kvinna ska uppvaktas. Pojken med Downs syndrom har nu satt ribban högt för kommande sistaårselever. 

Har varit kär i samma tjej i 3 år

David Matthew Cowan, från Florida, är precis som alla andra tonåringar, bortsett från att han har diagnosen Downs syndrom. 

Sedan cirka tre år tillbaka har David varit förtjust i en 18-årig flicka som heter Saris Marie Garcia, som han känt sedan han var liten. 

Saris är en glad tjej med mycket karisma, och precis som David har hon Downs syndrom. 

Saris är en del av Seminole High Schools cheerleadinglag, så en kväll när hon stod på planen i samband med en fotbollsmatch slog David till. 

En uppvaktning att avundas

David tågade in på planen, framför fyllda läktare. Med sig hade han en stor skylt klädd med gula blommor. 

På skylten stod det “Vill du bli min solskensdejt?”. 

När Publiken såg David tåga in kunde man höra ett nervöst sus och jubel gå genom publikhavet. 

Svarade ”ja” inför alla

När Saris ficks syn på David förstod hon genast vad som var på gång, och svarade med ett stort leende och ett rungade “Ja”. 

Dagen för avslutningsbalen var magisk för både David och Saris. De gillade särskilt att bli utnämnda till “ett extra speciellt par” av rektorn under dansen. 

Den fina gesten filmades av flera skådare på plats, och när klippet laddades upp i sociala medier fick det ytterligare 400 000 visningar. 

Se det hjärtvärmande videoklippet här.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required