Pojke slås medvetslös i en lek – nu vill mamman varna för livsfarliga trenden bland ungdomar

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att ta del av trender och för att influera andra. Ingenstans kan saker sprida sig så snabbt som just i dessa kanaler, det är också därför grupper och rörelser växer sig stora där.

Men sociala mediers kraft är långt ifrån enbart positivt. Dåraktiga och till och med livsfarliga trender sprider sig som löpeldar där, och barn och ungdomar är snabba med att hoppa på.

Ny, livsfarlig trend

Den senaste av trender är galnare än många, och förenad med livsfara. Vad som är ännu värre är att ungdomar gör det för att få ”likes” i sociala medier.

En mamma vars son blev medvetslös i en sådan utmaning, går nu ut med en varning och vädjan till alla med barn.

När mamman Valerie Hodsons son slog sig så illa på lekplatsen att han blev medvetslös, vände hon sig till Facebook för att uppmana föräldrar att prata med sina barn.

”I onsdags blev min son frågad om han ville delta i en hopp-tävling med sina två ‘vänner’. När han hoppade upp så sparkade de båda pojkarna så hårt de kunde på honom, så att hans ben sköts framför honom.

Skallskada och flera stygn i ansiktet

Han landade hårt och platt på ryggen och huvudet, och medan han kämpade med att ta sig upp så förlorade han medvetandet. Han föll framåt och landade på sitt ansikte. Medan skolpersonalen skyndade fram till honom så stod de två andra pojkarna och fnissade medan hans medvetslösa kropp låg på asfalten.

Snabbspolning fram till vi var på sjukhuset. Han hade fått en skallskada, stygn i ansiktet, flera skrapsår, och två tänder hade skadats så att jag måste hålla ett öga på dem.

Detta är tydligen ett Tik Tok-skämt som går ut på att man filmar det för att få likes i sociala medier.

Detta är inte okej, och ärligt talat, om dina barn gör det för nöjes skull så har du misslyckats som förälder”, skriver mamman i sin vädjan på Facebook.

I really contemplated posting this, but I feel there needs to be awareness of this malicious cruel viral prank. On…

Gepostet von Valerie Hodson am Samstag, 8. Februar 2020

Video på några andra barn som lagt ut utmaningen på YouTube. Såhär går det till.

Inlägget har i skrivande stund delats över 40 000 gånger, vilket är positivt att se då vi hoppas att så många föräldrar som möjligt pratar med sina barn om det här. Ingen ska behöva drabbas av detta vansinne. Hjälp gärna till att dela.