Pojken mobbades för att han hade slitna skor. Men mitt hjärta går i bitar när jag ser vad hans klasskamrat gjorde då. Så fint!

Det finns verkligen fina människor här i världen. Yaovi är en av dem. Med en enkel – men generös – gest visar han oss alla vad det innebär att värna om sina medmänniskor. Och vilken tid på året passar bättre att minnas det än så här i juletider?

Yaovi Mawoli går i high school i North Carolina. Han uppmärksammade att en annan elev på skolan retades på grund av att han hade slitna och trasiga skor. Men Yaovi nöjde sig dock inte med att bara notera att hans medmänniska for illa. Han bestämde sig för att hjälpa till och gick helt enkelt och köpte ett par nya sneakers till skolkamraten.

På Facebook berättar han själv om händelsen:
”Jag såg en kille på min franskalektion i dag med de här skorna på sig, jag upptäckte det bara för att den här andra killen retade honom. Så jag tänker ge honom ett par nya skor. Nu är min fråga: Hur presenterar jag idén för honom utan att han känner att jag tycker synd om honom? Jag försöker bara hjälpa en kompis här.”

ya1

Vilken härlig människa! All respekt till Yaovi. Jag är övertygad om att världen skulle vara en bättre plats om fler var som honom!