Pojkvännen slog henne, då la hon ut detta på Facebook. Nu berör modiga inlägget hundratusentals.

Emma Murphy,  26, är tvåbarnsmamma från Irland och levde länge i en relation där pojkvännen misshandlade henne. Till slut fattade hon mod att berätta om det och la ut en video på Facebook, som nu har blivit viral. Hon hoppas inspirera andra kvinnor runtom i världen att aldrig acceptera våld i en relation.    

Emma Murphy, 26, är hälso- och träningsbloggare från Dubiln, Irland. Hon har två barn och levde i en flerårig relation med pappan till hennes barn som misshandlade henne. När hon fick reda på att han var otrogen konfronterade hon honom, vilket ledde till misshandel.

Hon förlät honom flera gånger men både den fysiska och psykiska misshandeln fortsatte. Hon berättar att hon inte hade haft modet att erkänna för sig själv att detta inte var ett acceptabelt liv för henne eller för sina barn. Men till slut fick hon nog och bestämde sig för att lägga ut den här videon på Facebook.

– Jag behöver göra detta för mig och mina barn, säger Emma Murphy i videon.

–Till slut förstod jag att det här är inte acceptabelt. Ingen man har rätt att slå en kvinna, fortsätter hon.

– Så nu är jag en singelmamma till två underbara barn. Och tyvärr, när de frågar var deras pappa är kommer han inte vara här för dem längre. Barn borde inte se något våld alls.

Emma berättar vidare att hon tvekade mycket inför att lägga ut videon men bestämde sig till slut att göra det för att inspirera andra kvinnor att aldrig acceptera våld i en relation.
– Jag funderade länge innan jag postade den här videon, detta är mycket svårt för mig, men jag måste göra det som är rätt. Om du eller någon du känner är i en liknande situation snälla dela den här videon för att inspirera kvinnor runtom i världen att våld inte är svaret, säger Emma.

Emmas ord går rakt in i hjärtat på mig och det är omöjligt att inte bli berörd. Hennes video har i skrivande stund nästan 160 000 likes och över 100 000 delningar. Jag hoppas att hennes video kan hjälpa andra kvinnor som lider av våld i hemmet att våga säga ifrån.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

I thought long and hard before posting this video, this is very difficult for me but I have to do what is RIGHT, if you or anyone you know has it is in a similar situation please share this video to inspire other women around the world, violence is NOT the answer!!!!

Posted by Emma Murphy on Monday, July 6, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.