Polis fördes till sjukhus med helikopter – blev påkörd av rånare under biljakt

När en bil blev rånad i Norrtälje startade polisen en biljakt i hopp om att ta fast gärningsmannen.

Men då ska gärningsmannen ha kört in i polisbilen varpå den träffade polisen kördes till sjukhuset i ambulanshelikopter.

Vid 01.50 på natten mot torsdag kom larmet om att ett tidningsbud blivit rånad på sin tjänstebil. Gärningsmannen ska ha hotat offret med kniv, tagit bilen och kört i väg. Detta var Norrtelje tidning först med att rapportera om.

Startade biljakt

Polisen ryckte ut och startade en biljakt efter bilen. Vid Väddö kunde polisen stoppa fordonet.

Men då backade rånaren in i polisbilen och skadade poliskvinnan.

– Vi fick korn på den här bilen, och i samband med att vi skulle stoppa den backade gärningsmannen in i polisbilen varpå ena kollegan ådrog sig skador så att hon fick åka med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen till TT.

Fördes till sjukhus med ambulanshelikopter

Polisen har inte ådragit sig allvarliga skador. Att hon fick föras med ambulanshelikopter var för att det inträffade långt ute på Väddö och det skulle gå snabbare att hämta henne med helikopter än med bil.

Tidningsbudet ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Trots omständigheterna kunde polisen gripa gärningsmannen, en man i 25-årsåldern. Han är misstänkt för flera brott, bland annat mordförsök och rån.

Sprid gärna vidare för att hylla polisens insats och skicka lyckönskningar att poliskvinnan ska krya på sig! De gör ett fantastiskt arbete varje dag för att ta fast gärningsmän och för att vi ska känna oss trygga i samhället. Just den här kvinnan lyckades ta fast gärningsmannen trots sina skador, mycket bra jobbat!