Polis slog sönder bilruta för att rädda 3-åring – då blev pappan rasande

En pappa lämnade sin treåriga dotter i en stekhett bil i somras. Efter att polisen ingrep och pappan kom tillbaka, ska han ha ifrågasatt varför de ens reagerade.

Pappan åtalas nu i rätten.

– Han verkade inte förstå allvaret, har en av poliserna sagt enligt Aftonbladet.

Det var den 7 juni som en pappa ska ha lämnat sin treåriga dotter i bilen på en parkering utanför ett köpcenter. Pappan skulle handla och flickan satt kvar i den låsta bilen.

Men det var en varm sommardag och man tycker att folk borde ha förstått allvaret vid det här laget med att lämna någon överhuvudtaget i en bil på sommaren med rutorna uppvevade.

Treåring hade svettpärlor i pannan

En kvinna ska ha märkt flickan som satt i bilen och gått fram och tittat närmre. Flickan hade svettpärlor i pannan så hon frågade runt om någon kände till vems den låsta bilen var och vem som var förälder. Ingen visste, så hon gick in i en livsmedelsbutik och frågade om de kunde ropa ut i högtalarna angående flickan och bilen, men det gjorde de inte.

”Var genomblöt”

Det är då kvinnan larmar 112 och polis kommer till platsen, där de slog sönder rutan på förarsidan och plockade ut treåringen. Flickan ska ha sträckt sig efter kvinnans armar, genomblöt och varm. Hon fick vatten och polisen skrev en anmälan.

– Flickan var genomblöt av vad jag förmodar var svett, har en av poliserna sagt enligt Aftonbladet.

Flickan på bilden har inget med texten att göra. Foto: Shutterstock

46,6 grader i bilen

Enligt en barnspecialist på Karolinska universitetssjukhuset skrivs det att man förmodar att det varit omkring 46,6 grader inne i bilen vid tillfället. Det skriver de i ett rättsintyg enligt Aftonbladet.

Flickan hade suttit i bilen i 30 minuter totalt. Pappans handling ska ha dragit ut på tiden och han var tillbaka efter 50 minuter. Enligt Aftonbladet sker de flesta dödsfall efter 60 minuter i en överhettad bil och en barnkropp når en kritisk temperatur efter 105 minuter.

Flickan ska ha drabbats av värmeutmattning, men kommer troligtvis inte få några framtida men.

Pappan var irriterad

Men pappan ska inte ha förstått allvaret och blev arg över den krossade bilrutan.

– Han verkade förstå syftet men sa att han var jäkligt trött på Sverige med anledning av hysterin kring värme i bilen, har en av poliserna sagt enligt Aftonbladet. Han ska ha velat ha statistik för överhettade bilar och hur länge någon kan sitta i en varm bil – han menade att hans egen dotter inte var i någon fara.

Åtalas för grov oaktsamhet

Pappan sa att det även var hett i butiken som han handlade i.

– Han verkade inte förstå allvaret och frågade hur han skulle ta sig från platsen då hans bil var full av glas, har en av poliserna sagt enligt Aftonbladet.

Den 52-åriga pappan åtalas nu för att ha visat grov oaktsamhet och utsatt sin dotter för livsfara när han lämnade henne ensam i en bil i solen den 7 juni. Rättegång startas i oktober.

Tycker du att det är en hysteri kring värme i bilar och att rutor slås sönder i onödan eller är det livsviktigt att aldrig ens tveka på att ingripa när det är varmt ute? Sprid gärna vidare på Facebook för att dela din åsikt kring detta.