Polischefen: Det borde vara förbjudet att prata i mobil när man kör.

Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region syd, vill förbjuda samtal vid bilkörning. – Det här är ju ett samhällsproblem, säger Erling Andersson till Kvällsposten.    

Det var i december 2013 som lagstiftningen gällande mobiltelefoner och bilkörning skärptes. Enligt den nya lagen kan bilförare som använder mobiltelefonen på ett sätt som ”inverkar menligt” på bilkörandet få böter.
Men den skärpta lagen hjälper inte tillräckigt mycket, menar Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region syd.
Många trafikolyckor tros fortfarande orsakas av att förarna använder handsfree när de kör.
Erling Andersson säger att förare blir stressade när de kör och samtidigt pratar i telefon, oavsett om de pratar i mobilen eller i handsfreen. Mobilen är alltid en distraktion och det kan räcka med att man tappar koncentratioenn någon sekund för att en olycka ska inträffa.
Erling Andersson tror att ett förbud mot alla typer av mobilsamtal under bilkörning skulle minska olyckorna.
– Det här är ju ett samhällsproblem. Jag kan ju tycka att det egentligen borde vara förbjudet att gå och använda sin mobiltelefon samtidigt eftersom man nästan håller på att bli översprungen på stan. Tänk dig då i trafiken där du rör dig 25 till 30 meter på en sekund så inser man ju att detta inte är bra, säger Erling Andersson til Kvällsposten.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Polischefen Erling Andersson vill stoppa mobilsamtal under bilkörning. Vad tycker du? Klicka dig in i artikeln och rösta!

Posted by Kvällsposten on Friday, May 22, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.