Polisen: ”Åk hem, din jävla arabjävel”. Här är ljudinspelningen som får nätet att koka.

Nobakht Ahad i Emmaboda i Småland kallades ”arabjävel” och ska ha misshandlats av polisen, skriver Barometern.se. Han har delat med sig av en ljudinspelning från händelsen. Nu ska polisen starta en internutredning.

Nobakht Ahad befann sig vid asylboendet Amigo i Emmaboda i tisdags för att dricka kaffe och prata med journalister. Han bor annars inte där.

Vid lunchtid uppstod bråk på boendet, skriver Barometern.se. Ett 15-tal vakter och ett tiotal polispatruller kallades till platsen.

Nobakht Ahad ska först ha avvisats av vakter, och sedan sattes han i en polisbil och körde därifrån. Han berättar för Barometern.se att han knuffades in i polisbilen, och att han sedan blev misshandlad. Han ska ha blivit sparkad i sidan och slagen med ett hårt föremål i huvudet.

– De var hårdhänta, sparkade mig i sidan. En tog ett hårt föremål och slog mig i huvudet. Blodet forsade, säger Noabakht Ahad till Barometern.se.

Han tänkte att det inte kunde vara svenska poliser, att de aldrig skulle behandla honom så. Han berättar hur han tvingades ut ur bilen och hur polisen riktade vapen mot honom, innan de åkte därifrån och lämnade Nobakht Ahad i skogen.

I polisbilen satte Nobakht Ahad sin telefon på inspelning och det finns nu en ljudfil från händelsen, som Aftonbladet.se har tagit del av. Så här låter det enligt tidningen:

Polisen: ”Jag ska ge dig en omgång stryk riktigt, passa dig. Jag tycker inte om sådana som dig. Ut med dig.”
Nobakht Ahad: ”Varför skriker ni?”
Polisen: ”Gå härifrån.”
Nobakht Ahad: ”Du är inte polis, alla poliser är snälla.”
Polisen: ”Va, vad är inte jag? Gå för helvete med dig, ska du gå eller? Din jävla dåre. Åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land.”
Nobakht Ahad: ”Jag är inte arab.”
Polisen: ”Jag tål inte sådana som dig, jävla pack är det.”
Nobakht Ahad: ”Varför gör ni så?”

Nobakht Ahad har nu ett jack i huvudet och har ont på ena sidan av kroppen, skriver Barometern.se. Han vågar inte anmäla händelsen, han vill inte ha mer med poliser i Sverige att göra säger han. En läkare har undersökt honom och konstaterat att han har skador i huvudet och på revbenen, skriver Aftonbladet.

Polisen har upprättat en egen anmälan om händelsen, säger Patrik Oldin, polisområdeschef i sydöstra Götaland, till TT enligt Aftonbladet. Händelsen ska utredas internt.

– En polis ska naturligtvis inte begå några brott och en polis ska dessutom uppträda på ett sätt som inger förtroende, så det finns all anledning att tro att det inte skötts som det ska, om ljudfilen är korrekt. Det får utredningen visa, säger Patrik Oldin till TT.

Poliserna körde ut Nobakht i skogen – här är ljudinspelningen där en av dem kallar honom ”din jävla arabjävel”.

Posted by Aftonbladet on Wednesday, April 27, 2016