Polisen Alexander har fått nog – ”Nu ger jag upp och slutar som polis”

Vi har alla kunna läsa rubrikerna om krisen inom polisen.

Fler och fler poliser väljer att lämna yrket. Dålig lön, missnöje med arbetsmiljön och omorganisationen nämns ofta.

En av alla de poliser som nu väljer att lämna yrket är polisen Alexander Cederlöv från Örebro.

– Jag ger upp! Det är inte ofta jag säger de orden men nu ger jag upp!, skriver han i ett starkt inlägg på Facebook.

Polisen Alexander Cederlöv har fått nog. Nu ger han upp och lämnar in polisbrickan. 

I ett starkt inlägg på Facebook berättar Alexander öppet om sina tankar och känslor kring beslutet.

Läs hans ord här: 

”JAG GER UPP! Det är inte ofta jag säger de orden men nu GER JAG UPP!

Efter att ha arbetat som polis sedan 2010 har jag ingenting mer att ge. I början av min karriär kände jag stolthet och glädje av att få utföra mitt jobb.

Sedan omorganisationen 2015 har det bara gått utför. Jag orkar inte längre och har nu sagt upp mig, för att gå vidare till den privata marknaden.

Dagligen kan man på i media, på sociala medier samt i lunchrummet höra om det stora missnöjet bland poliser och vilka problem Polismyndigheten har. Varför lyssnar inga politiker? Varför görs ingenting?

Regeringen står stolt och säger att de skjuter till mängder av resurser, men det är ju efter nästa val, då de kanske inte ens sitter kvar! Problemet är nu! Något måste göras direkt!

Det slutar polisanställda varje månad, bara i år har 5 anställda slutat från min station, för att gå till andra arbetsgivare utanför polisen.

Det handlar inte bara om dålig ingångslön, utebliven löneökning och kass ersättning i form av OB och övertid. Det handlar även om arbetsmiljö, bristfälliga dataprogram som tar upp en ofantlig tid, dålig utrustning och bristfällig teknik. Googla på Nokia C2-01 för att se vilken tjänstemobil jag blivit tilldelad och fått använda under de senaste 3 åren.

Men det handlar även om chefer som saknar verklighetsuppfattning, en HR-avdelning som föraktar anställda och en arbetsgivare som väldigt tydligt signalerar att man inte är värd någonting. Vi har ett rättssystem som fungerar bra om vanliga Svenssons begår brott, men helt saknar förutsättning att bekämpa livsstilskriminella personer.

Jag skulle på detta ämne kunna skriva spaltmeter om åtgärder för att förbättra situationen, men till vilken nytta?

Droppen som fick bägaren att rinna över för mig, var under hösten då Polismyndigheten massanställde civila utredare. Vi har under en lång tid förlorat så många poliser att arbetsgivaren fick ta till denna panikåtgärd. Nu vill jag direkt säga att många av dessa är underbara människor som jag trivts väldigt bra att jobba med.

Men som nya i Polismyndigheten var deras kompetensnivå noll. De visste ingenting om den polisiära verkligheten. Det föll till oss anställda att lära upp dem från grunden, vilket förvisso gått bra. Men det kännbara är att de blev anställda med 3000 – 3500 kr högre än oss som skulle lära upp dem. Det är löner som vi poliser kämpat för under många år, men hela tiden fått höra att det inte finns pengar till. Detta känns som en riktig spark i ansiktet på en som redan ligger ner.

Jag vet att jag aldrig kommer att komma ifatt deras löner och samtidigt ställer jag mig frågande till hur Polismyndigheten kommer kunna behålla dem, då deras löner egentligen också är för låga. Tyvärr tror jag att många av dem också kommer att sluta inom ett par år, inklusive många fler poliser.

JAG GER UPP, den 9:e maj slutar jag som polis!”

Dela gärna om du också anser att svensk polis förtjänar mer i lön och en bättre samt tryggare arbetsmiljö!  

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!