Polisen ändrar taktik i sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan – samtidigt kan fynd knytas till gamla fall

Letandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla fortsätter.

Nu med en ny taktik om att att söka mer riktat utifrån de tips som kommit in, skriver SVT Nyheter Väst.

– Vi koncentrerar oss på att bearbeta de tips som kommit in och då kan det bli punktinsatser i vissa områden, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT.

Samtidigt kan fynd som hittas ha anknytning till andra ouppklarade fall.

Den 17-åriga flickan har snart varit försvunnen i två veckor. Massiva sökinsatser har genomförts i och omkring Uddevalla och i trakten av Ljungskile, både av polis och tusentals frivilliga.

Bilderna har inget med artikeln att göra. Foto: TT/Shutterstock

Sjöpolis och militär har även sökt i Byfjorden och Bäveån.

Polisen har under sökinsatsen gjort ett antal fynd, däribland ett par brända skor samt ett par glasögon och en jacka, men det är oklart om fynden kan kopplas till Wilma, skriver Expressen.

Sedan i fredags sitter flickans pojkvän häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden. Han har nekat till brott.

LÄS MER: Ytterligare en man gripen av polis i sökandet efter försvunna flickan – misstänks skydda brottsling.

I söndags anhölls ytterligare en man, som är i den häktade mannens närhet, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Han släpptes senare samma kväll.

Riktar om sökandet

Under onsdagsmorgonen har polisen fattat beslut om att rikta om sitt sökande. Polisen slutar söka brett i stora områden.

Istället kommer det stora antalet tips som kommit in betas av områden där det finns konkreta tips sökas igenom.

– Vi kommer även fortsätta att söka i Bäveån med hjälp av röjdykare i mini-ubåtar, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef för Västra Fyrbodal, till SVT Nyheter Väst.

Bildkälla: Shutterstock

Under sökinsatserna har det gjorts en rad andra fynd i skogsområdena, rapporterar flera medier. Polisen utesluter därför inte att man skulle kunna hitta saker som har anknytning till andra ouppklarade fall – däribland två män som varit försvunna i trakten sedan hösten 2008.

– Vi har två anmälda försvunna sedan tidigare, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, enligt SVT med hänvisning till till TT.

Dela gärna inlägget för att sprida informationen vidare.