Foto: Shutterstock/Facebook

Polisen får dålig magkänsla av en moped vid diket – inser vad som hänt och larmar direkt

När polisen i Kalmar fick syn på en moped vid ett dike förstod de snabbt att något inte stod rätt till.

Rätt person på rätt plats är minst sagt ett uttryck som går att applicera på polisen Gabriel och hans kollega i Kalmar/Öland under söndagen.

De var nämligen ute och körde på Ölandsleden när de fick syn på en moped som stod vid ett dike.

Bakom fordonet stod en personbil som hade satt på sina varningsblinkers.

”I bilen börjar tankarna snurra och diskussionen går livligt om vad som kan ha inträffat. Jag vänder polisbilen på ett säkert sätt och kommer på rätt sida körfältet längst med Ölandsleden. Där ser vi en person ligga på marken bredvid mopeden, med föraren från personbilen sittandes vid personens sida,” skriver Gabriel på polisens Facebooksida.

Moppe, moped
Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Föraren hade kört omkull

De hade helt enkelt lyckats köra förbi en olycka som nyligen inträffat, där en mopedförare skadat sig.

När de insåg vad som inträffad larmade de direkt.

”Jag kontaktar vår ledningscentral för att rapportera vår position och vad som har hänt, medan min kollega kollar om första hjälpen behövs. Ledningscentralen informerar oss om att en singelolycka precis har rapporterats till SOS, och att ambulans och räddningstjänst är på väg,” skriver Gabriel och fortsätter:

”I bakgrunden kunde vi höra ljudet av sirener och i horisonten syns blåljus när både ambulans och räddningstjänst närmar sig. Mopedföraren har kört omkull på den regnvåta vägen och ådragit sig en skada i benet.”

Fördes med ambulans till sjukhus

Det hela slutade som tur var bra, och personen som hade skadat sig kunde tryggt och säkert föras till sjukhus.

”Ambulanspersonalen tar hand om föraren och förbereder sig för att transportera personen till akuten. Räddningstjänsten säkrar området med sina fordon som skydd och ser till att andra fordon kan passera på ett säkert sätt, så att vi på plats inte riskerar att bli påkörda.

Vårt uppdrag som polis är att utreda eventuella brott och få mopeden bort från vägbanan. Alla på platsen vet vad de ska göra och samarbetet fungerar smidigt. Efter en stund lämnar alla blåljus, redo för nästa uppdrag,” avslutar han.

Så bra jobbat!