Polisen grep inbrottstjuv på bar gärning.

Tack vare ett samtal till SOS 112 kunde polisen i nordvästra Skåne gripa en inbrottstjuv på bar gärning. Nu uppmanar de allmänheten att alltid rapportera om de ser något som avviker från det normala i omgivningen.

I det här fallet ledde det till att en tjuv kunde gripas mitt under pågående brott.

Under tisdagskvällen kom ett samtal in till SOS om ett pågående inbrott på Bronsgatan. En polispatrull befann sig redan nära platsen och kunde snabbt ta sig dit. De konstaterade att tjuven fanns kvar inne i radhuset.

”När den misstänkte insåg var klockan var slagen, så försökte han fly från huset genom att hoppa från andra våningen. Sedan började han springa från platsen bara för att konstatera att polisernas fysiska kondition var något bättre.” skriver polisen på sin Facebook.

Mannen kunde sedan gripas bara en gata från brottsplatsen.

Inne i huset hade han samlat ihop flera föremål, bland annat smycken och alkohol. Han hade dessutom sökt igenom hela huset och lämnat allt i en stor oreda. Mannen, som är född 1971, är nu gripen misstänkt för grov stöld.

Efter händelsen vill nu Polisen i nordvästra Skåne uppmana alla att rapportera till polisen så fort de ser något misstänkt.

”Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att allmänheten omgående rapporterar saker som avviker från det normala i omgivningen. I det här fallet innebar det en misstänkt, gripen på bar gärning.” skriver polisen.

  

Tummen upp till poliserna som kunde gripa tjuven så snabbt!

Publicerad av Newsner, gilla gärna