Polisen: Hjälp oss hitta bedragaren som tömmer brevlådor och skuldsätter folk.

En riktigt fräck bedragare har gäckat polisen en längre tid. Därför ber nu polisen allmänheten om hjälp för att få fram mannens identitet och kunna gå vidare i utredningen.

Bedragaren har använt samma metod vid flera tillfällen. Enligt polisen beställer han ett kreditkort i en persons namn för att sedan tömma den utsatte personens brevlåda för att på så sätt få tag i det rekommenderade brevet för det nya kreditkortet.

– Han vet exakt när posten kommer, och så tömmer han brevlådan med kortet i, säger polisen Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter till Aftonbladets Brottscentralen.

I nästa steg har han gått till utlämningsstället och plockat ut kreditkortet med en falsk legitimation. Med det nya kortet i sin ägo kan bedragaren sedan tömma kontot upp till maxbeloppet och i förlängningen sätta kontoägaren i skuld. I ett av fallen som utreds lyckades han komma över hela 40 000 kronor.

– Det kanske låter krångligt men är egentligen enkelt, den här gynnaren finns i en hel drös utredningar, säger Jan Olsson.

För att försöka få tag i bedragaren går nu polisen ut med bilder på mannen för att på så sätt kunna få tips från allmänheten gällande hans identitet.

– Det finns ingenting som säger att han kommer eller har slutat med den här typen av brott, säger Jan Olsson till Brottscentralen.

I klippet nedan finns en övervakningsfilmen från Katarina Bangata i Stockholm den 30 maj i år som enligt polisen föreställer mannen:

Publicerad av Newsner, gilla gärna