Polisen: Känner du igen denna plastkasse kan du rädda barn från pedofiler

Vet du var man kan får den här plastkassen när man handlar?

Om du vet eller känner igen den – kontakta polisen direkt.

Plastkassen förekommer nämligen i en film där små barn utnyttjas sexuellt av pedofiler och polisen behöver få in tips för att kunna stoppa dem.

Bakgrunden ligger i att Europol har en stor kampanj där man vill ha allmänhetens hjälp för att kunna stoppa sexuella övergrepp mot barn.

Och fånga pedofilerna.

På nätet finns det mängder med bilder av och filmer där små barn blir våldtagna och utnyttjade sexuellt. Det är ofta svårt för polisen att veta var i världen filmerna har spelats in eller bilderna kommer ifrån.

Därför går Europol och svenska polisen ut med bilder på föremål från några av filmerna – i hoppet att någon ska känna igen detaljerna.

– Vi visar beskurna bilder på miljödetaljer, som en schampoflaska eller en gardin, aldrig offren själva. Syftet är att geografiskt kunna fastställa var bilderna är tagna i världen. Det är en fantastisk möjlighet att få hjälp av allmänheten, säger Anders Ahlqvist, kriminalkommissarie på polisen i ett pressmeddelande.

Plastkassen skulle mycket väl kunna komma från Sverige. Lika så några av de andra bilderna som polisen går ut med.

− Vi uppmanar verkligen alla att gå in på sidan och titta. Alla tips kan vara avgörande. De här bilderna kommer från ärenden där man kan misstänka att det pågår övergrepp just nu och där man har uttömt alla möjligheter. Så vi måste göra allt vi kan, säger Anders Ahlqvist i pressmeddelandet.

Här kan du se några av bilderna som polisen vill ha tips om. Känner du igen dem – tveka inte att kontakta polisen på 114 14! Dela gärna för att kunna hjälpa barnen. 

aq
© Foto: Polisen 
landscape
© Foto: Polisen
strange-box
© Foto: Polisen
shower-cabin
© Foto: Polisen

Du kan se alla bilderna från Europol här: https://www.europol.europa.eu/stopchildabuse

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!

 
 

Läs mer om...