Polisen: Någon kastade syra i ansiktet på en tiggare.

En fruktansvärd händelse inträffade i Stockholm i dag. En tiggare attckerades med frätande syra i ansiktet. – Det är en fruktansvärd handling, säger Tommy Dimitrakis, stationsbefäl på Norrmalmspolisen i Stockholm, enligt Aftonbladet.

Enligt Norrmalmspolisen satt mannen och tiggde i Berzelii park i centrala Stockholm när han helt oprovocerat attackerades av en okänd person.
– En så kallad EU-migrant fick frätnade syra i ansiktet av en förbipasserande okänd gärningsman av okänd anledning, säger Tommy Dimitrakis till Aftonbladet.

Mannen fick en svullnad i ansiktet men det är oklart vad han fick för skador. Han fördes till Karolinska sjukhuset och fick hjälp av personal i skyddsdräkter.

När mannnen attackerades satt en kvinna bredvid honom. Hon fick också syra på sig som hamnade på hennes rygg, på jackan. Lyckligtvis skadades hon inte.

Polisen jobbar nu för fullt med ärendet, i nuläget rubriceras händelsen som försök till grov misshandel på grund av att mannens skador ännu är oklara. Det är också oklart vilken typ av syra som användes i attacken. Men enligt polisen var attacken helt oprovocerad. Ingen person har ännugripits för den fruktansvärda händelsen, uppger Aftonbladet.

Det som har hänt är vidrigt och vi kan aldrig acceptera att det händer i Sverige i dag, eller i någon annan del av världen. Alla människor är lika mycket värda och vi måste respektera varandra, inte skada varandra. Jag hoppas innerligt att mannen inte fick allvarliga skador.

Bilden i artikeln har inget med händelsen att göra.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.